Muharrem İnce'den dava haberlerine tepki: İktidar medyasıyla muhalefet medyasının farkı yok

Muharrem İnce'den dava haberlerine tepki: İktidar medyasıyla muhalefet medyasının farkı yok
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, "Erdoğan İnce'ye açtığı davadan vazgeçti" haberleri ile ilgili yaptığı açıklamada sert konuştu. İnce "İktidar medyasıyla muhalefet medyasının farkı yok. Erdoğan, pek çok davadan vazgeçti ama 'İnce'ye açtığı davadan vazgeçti' diye yazıyorlar. Bu kadar namussuzlar" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burak Hasar'la beraber Etimesgut ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

İnce'nin sonraki adresi Sincan'daki Lale Meydanı oldu.

Gazetecilere açıklama yapan İnce medyanın halkı doğru bilgilendirmediğini söyledi.

Muharrem İnce şunları kaydetti: "Türkiye'nin pek çok problemi var. Ekonomik problemleri, gıdaya erişimle ilgili problemleri, sığınmacı problemi, terörle ilgili problemleri var. Millet geçim sıkıntısından inim inim inliyor, emekliler geçinemiyor, esnaf perişan. Bütün bunlar doğru ama en büyük problemlerden birisi de milletin doğru bilgilendirilmesi, doğru bilgi alabilmesi. Türkiye'de iktidar medyasının halini biliyoruz. Size yemin ederek söylüyorum, iktidar medyasıyla muhalefet medyasının hiçbir farkı yoktur. A Haber neyse Halk TV, Tele 1 odur. Senin hırsızın mı iyi, benim hırsızım mı iyi bunun peşindeler. Biz bunlardan ayrışıyoruz Memleket Partisi olarak."

"Sadece ben değil pekçok davadan vazgeçti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine açtığı hakaret davasından vazgeçmesiyle ilgili haberlere sert tepki gösteren İnce, şöyle konuştu: "Bakın Sayın Erdoğan pek çok siyasiye dava açıyor. Sonra da belli aralıklarla bu davalardan vazgeçebiliyor. Örneğin başta Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere 2016'da pek çok kişiye açtığı davadan vazgeçti. Bugün internet sitelerinde, muhalefet medyasında aynen şöyle yazıyor: 'Erdoğan, Muharrem İnce'ye açtığı davadan vazgeçti'. Şimdi bunu düzeltmemiz lazım. Bir, vazgeçti doğru ama şimdi değil 22 Aralık'ta vazgeçmiş. İkincisi, Muharrem İnce'ye değil, pek çok insana açtığı davadan, seçim öncesinde vazgeçmiş. Ama ahlaksızca haber yaptıkları için, bunu 'Muharrem İnce'ye açtığı davadan vazgeçti' diye yazıyorlar. Bu kadar alçaklar, namussuzlar."

"Biz üçüncü yoluz"

Erdoğan'ın çekilmesine karşın kamu davasının devam edeceğini belirten Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanı olduğu için benim yargılanmam bitmiyor, devam edecek. Bunu da biliyorlar aslında. Şunu yapmaya çalışıyorlar: 'Erdoğan, Muharrem İnce'ye açtığı davadan vazgeçti, sen ne anlarsın' gibi kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Bu kadar alçalabileceklerini ben de tahmin etmemiştim. Onun için sizi bu iktidar medyasını da bu muhalefet medyasını da izlememeye davet ediyorum. Biri Allah'la kandırıyor, biri Atatürk'le kandırıyor. Vallahi biz iki yoldan da değiliz. Biz üçüncü yoluz. Biz Memleket Partisi'yiz" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem