Muharrem İnce'nin 10 yıldaki 'Dersim' değişimi

Muharrem İnce'nin 10 yıldaki 'Dersim' değişimi
"Bizim Dersim diye bir vilayetimiz yoktur" diyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 10 yıl önceki sözleri yeniden gündem oldu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Dersim" sözüne tepki göstererek "Bizim Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Dersim bir bölgenin adıdır. Oradaki vilayetin adı Tunceli'dir. Kamer Genç bile Tunceli diyordu. Şeyh Sait bir haindir, Atatürk Nutuk'ta bile böyle demiştir. Tıpkı İskilipli Atıf Hoca gibi" dedi.

'Biz bir Dersimli'yi genel başkan yapmışız' demişti

Sosyal medyada ise İnce'nin 10 yıl önce 'Dersim' konusu hakkındaki sözleri hatırlatıldı. 25 Aralık 2014'te dönemin CHP Yalova Milletvekili olan Muharrem İnce, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu İzmir İl Başkanlığı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlediği "Atatürk'ten Günümüze Eğitim" başlıklı konferansında yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin şu anda gündemi kaçak saraydır. Diğer tüm gündemler sahtedir. Dersim şu an gündem olmamalıdır. Ayrıca ne özrü? Biz bir Dersimli'yi genel başkan yapmışız, daha büyük özür mü var?" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem