Muharrem Sarıkaya'nın tokat attığı İHA muhabiri Demir: "Hasta bir annem var, bunları gördükten sonra çok büyük sorunlar yaşadım"

Muharrem Sarıkaya'nın tokat attığı İHA muhabiri Demir: "Hasta bir annem var, bunları gördükten sonra çok büyük sorunlar yaşadım"
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yayın sırasında tokat attığı İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir, "Hasta bir annem var, o bunları gördükten sonra çok büyük sorunlar yaşadım. Görüntülerin yayılmasını istemedim" dedi.

Habertürk Ankara Temsilcisi ve yazarı Muharrem Sarıkaya'nın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yayın sırasında tokat attığı İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir, yayın sırasında yaşananları aktardı. Demir, "Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması" dedi.

Cumhuriyet'ten Deniz Oğan'ın haberine göre; Demir şunları söyledi: "Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması" dedi. Sarıkaya'nın özür dilediğini ifade eden Demir, şöyle devam etti: "Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım. 

"ANNEM GÖRSÜN İSTEMEDİM"

TGRT Haber'in canlı yayınına bağlanan Ahmet Demir, saldırı anını anlattı. Görüntülerin hasta annesinin görmemesi için ortaya çıkmasını istemediğini söyleyen Demir şunları söyledi: "Yayın için ordaydık. İhlas Haber Ajansı olarak tüm kontrollerimizi yaptık ve tüm eksiklikleri giderdik. Yayın öncesi Muharrem beyin reji ile bağlantı kurabilmesi için telefon bağlantısının yapılması gerekiyordu. Telefon verdik bunu kullanmasını istedik ancak kendi telefonunu kullanmak istedi. Yayın esnasında telefonu şebeke sorunu yaşadı. Bundan dolayı bize sürekli yayın sırasında hareketlerde bulunuyordu. Ben de kendisine yardımcı olmak için telefon ve kulaklık ile yayına gittim. Ancak kendisi o an neden bilmediğim bir şekilde o çirkin saldırıyı yaptı. O anda şoka uğradım ve ne yapacağımı şaşırdım.

Görüntülerin yayılmasını istemiyordum. Çünkü yaşlı bir annem var. O bu videonun yayılması sonrası büyük sıkıntılar yaşadık. Telefonum ile sonra müdürümü arayarak özür dilediler. Kendisinin yapmış olduğu saldırıyı kabul etmiyorum ve hukuki mücadelemi başlatacağım."

İHA 2.5 GÜN SONRA SERVİS ETTİ

İhlas Haber Ajansı (İHA) Habertürk Ankara Temsilcisi ve yazarı Muharrem Sarıkaya'nın  muhabiri Ahmet Demir'e tokat attığı görüntüleri 2,5 gün sonra abonelerine servis etti. Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın, Gaziantep'in kurtuluşunun 100. yılı sebebiyle kente gittiği ve 17 Aralık Cuma günü canlı yayını gerçekleştirdiği ve İHA'nın olayı tepkiye yol açmasının ardından haberleştirdiği ortaya çıktı. 



Gündem