Muhsin Yazıcıoğlu'nun korumasının şüpheli ölümünde detaylı otopsi istenmiş

Muhsin Yazıcıoğlu'nun korumasının şüpheli ölümünde detaylı otopsi istenmiş
Ankara'da kendi otomobilinin altında kalan bir dönem Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın korumalığını yapan polis Erol Yıldız memleketi Kırşehir'de defnedildi. Cenazenin defnedilmeden önce Kırşehir'e getirildiği, detaylı otopsi talebiyle tekrar Ankara'ya götürüldüğü açıklandı.

Ankara'da iterek çalıştırmak istediği otomobilinin altında kalıp yaşamını yitiren polis memuru Erol Yıldız, memleketi Kırşehir'de toprağa verildi.

Bir dönem Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın korumalığını yapan Yıldız'ın cenazesinin dün akşam saatlerinde Kırşehir'e geldikten sonra detaylı otopsi için yeniden Ankara'ya götürüldüğü, sonrasında yeniden memleketine gönderildiği ortaya çıktı.

Kaza, dün saat 10.30 sıralarında Keçiören'in Ayvalı Mahallesinde meydana geldi. Meclis Koruma Daire Başkanlığı’nda görev yapan polis memuru evli ve 2 çocuk babası Erol Yıldız'ın otomobili çalışmadı.

Bunun üzerine Yıldız otomobilini iterek çalıştırmak istedi. Yıldız bu sırada geriye kayan aracın altında kaldı. Ağır yaralanan Erol Yıldız, çağırılan ambulansla kaldırıldığı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

TANIK OLARAK DİNLENECEK ÜÇ KORUMADAN BİRİYDİ

Erol Yıldız, Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin ölümü nedeniyle 19 kişinin yargılandığı davada tanık olarak dinlenecek 3 korumadan biriydi.

Yıldız, 23 Mayıs Pazartesi günü görülecek duruşmaya Ankara'dan SEGBİS ile katılacaktı.

Ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılan Erol Yıldız'la ilgili TBMM Koruma Daire Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasından önce meydana gelen bazı konvoy kazalarıyla ilgili ifadesine başvurulduğu, 23 Mayıs'ta da yine aynı konu için ifadeye çağrıldığı bildirildi.

CENAZESİ KIRŞEHİR'E GELİP GİTTİ

Erol Yıldız'ın cenazesi, dün öğle saatlerinde yapılan otopsinin ardından saat 17.00 sıralarında memleketi Kırşehir'in Akçakent ilçesi Tepefakılı köyüne getirildi. Bir süre köyde kalan cenaze, detaylı otopsi için yeniden Ankara'ya götürüldü. Yapılan detaylı otopsinin ardından Yıldız'ın cenazesi yeniden köyüne gönderildi.

Tepefakılı Köyü Sosyal Tesisleri’nde Erol Yıldız için cenaze töreni düzenlendi. Törene, yakınları, TBMM Meclis Koruma Daire Başkanı Ahmet Birtan Erol, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Yıldız, köy mezarlığında toprağa verildi. (DHA)

Gündem