Muhtarlar, direnişe destek vermek için Akbelen'e gelenleri Vali'ye şikayet etti

Muhtarlar, direnişe destek vermek için Akbelen'e gelenleri Vali'ye şikayet etti
Muğla’nın Milas ilçesi Kaymakamı ile Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerinin etrafındaki mahallelerin muhtarları toplanıp Muğla Valisi'ni ziyaret etti. Ziyarette Akbelen Ormanı'nda sürdürülen 'doğa nöbeti' şikayet edildi.

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de, Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahasını genişletmek için Akbelen Ormanı’nda yapılan ağaç kesimine karşı nöbet sürüyor. Bu arada bölgedeki muhtarlar toplanıp Muğla Valisi'ne giderek, yöre halkının direnişine destek verenleri şikayet ettiler.

Muğla’nın Milas ilçesi Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, beraberindeki Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerinin etrafındaki mahallelerin muhtarları ile Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

Toplantıda Akbelen Ormanı’nda maden sahası genişletme çalışması kapsamında ağaç kesimi yapılmasına yönelik nöbet konuşuldu. Muhtarlar, termik santralleri savundu ve çevreye zarar veren santralların "ekonomisinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu" iddia ettiler.

DHA’da yer alan habere göre, otobüsle dışarıdan gelen bazı kişilerin “Kendilerini yöre insanı gibi tanıtıp, onlar gibi giyinip konuşarak, santrallere karşı eylem yaptığını” öne süren muhtarlar, bölge halkının bu durumdan rahatsız olduğunu öne sürdüler.Muhtarlar, doğa nöbetini "provokatif eylem" olarak tanımladı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı ise, “Süreç boyunca çeşitli provokasyonlar sonucu kolluk kuvvetlerine yönelik tahrik edici, çirkin ve maksatlı saldırılara karşı gerekli adli ve idari çalışmalar ilgili kurumlar tarafından başlatılmıştır. Bölgede görevini ifa eden kamu çalışanlarına müdahalede bulunmaya davet edenlere ve provokasyon ortamı oluşturmaya yönelik söylem oluşturanlara rağmen bugüne kadar duyarlı davranan bölge halkına teşekkür ederim” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem