Murat Kurum'dan Başak Demirtaş açıklaması: Karşı tarafta bir kaos ve karmaşa var

Murat Kurum'dan Başak Demirtaş açıklaması: Karşı tarafta bir kaos ve karmaşa var
Murat Kurum, Başak Demirtaş'ın İBB Başkan adayı olmamaktan vazgeçmesine ilişkin, ''Şu süreçte karşı tarafta gördüğümüz bir kaos ve karmaşa var. Düne kadar çok hevesliyken bugün neden bu kararı aldı, bunu bilmiyoruz açıkçası. Bir yerden talimat mı geldi, baskı mı geldi. Pazarlıklar var, bu pazarlıklar devam ediyor mu? Bunu zamanla göreceğiz" dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ve medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Kurum, "Bizim tek bir önceliğimiz var, İstanbul’a hizmet etmek. 'Sadece İstanbul' diyoruz çünkü gerçek belediyeciliğin ancak İstanbul’u merkeze alarak yapılacağına inanıyoruz. Mazeret belediyeciliği yapmayacağız. İstanbul’un kaynaklarını algı yönetmek için kullanmak yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız" dedi.

Başak Demirtaş açıklaması

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Kurum, Başak Demirtaş'ın İBB Başkan adayı olmama kararına ilişkin soruya karşılık şunları söyledi:

"Biz yola çıkarken kim kimle ittifak yapar diye bakmadık. 'Şu parti ittifak içerisinde olur, bu parti olmaz.' diye düşünmedik. Cumhur İttifakı'nı büyük bir çoğunlukla koruyoruz. Şu süreçte karşı tarafta gördüğümüz bir kaos ve karmaşa var. Düne kadar çok hevesliyken bugün neden bu kararı aldı, bunu bilmiyoruz açıkçası. Bir yerden talimat mı geldi, baskı mı geldi. Pazarlıklar var, bu pazarlıklar devam ediyor mu? Bunu zamanla göreceğiz. PKK elebaşı Mustafa Karasu'nun bizi hedef alması gayet doğal. Ne diyor? 'Var olan ittifakları sahiplenmekten, var olan ittifaklara değer vermekten' bahsediyor. Hepimiz hangi ittifaktan bahsettiğini gayet iyi biliyoruz. Kimler kimlerle beraber hareket ediyor, kimlerden medet umuyor, bir kez daha açık ve net görüyoruz. Biz siyasetin her şeyden evvel şeffaf, anlaşılabilir, dürüst ve demokratik süreçler dahilinde yürümesini istiyoruz. Bir ittifak yapıyorsanız gizlemeyin veya oradan PKK elebaşı üzerinden bir medet ummayın"

''Ekrem İmamoğlu ile dün görüştük''

Kurum, ''İBB Başkanı ile aranızda bir görüşme oldu mu?" sorusuna karşılık, "Ekrem İmamoğlu ile dün görüştük. İyi niyet temennilerinde bulunduk. Demokratik, sonunda İstanbul’un kazanacağı bir yarış olması hepimizin arzusu" dedi.

Kurum, "Kanal İstanbul konusundaki tavrında değişiklik olup olmadığı" sorusuna karşılık, "İstanbul'un gündeminde olmayan konular bizim de gündemimizde olmayacak. İstanbullunun beklediği, deprem riskinin ortadan kaldırılması, ulaşım çilesinin bitmesi. Gündemde ne varsa onun peşinden koşacağım" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem