Murat Kurum'dan suç itirafı: Ehliyetsiz araç kullandım

Murat Kurum'dan suç itirafı: Ehliyetsiz araç kullandım
Cumhur İttifakı'nın AKP'li İBB adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayında ehliyetsiz araç kullandığını gülerek itiraf etti. Kurum'un itirafı tepki çekerken, geçtiğimiz günlerde ehliyetsiz araç kullanarak bir kişinin ölümüne neden olan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un karıştığı kaza hatırlatıldı.

Eyüpsultan'da kullandığı lüks cipin çarpması sonucu Oğuz Murat Acı'nın ölümüne yol açtıktan sonra annesi yazar Eylem Tok tarafından Mısır'a kaçırıldığı tespit edilen 17 yaşındaki Timur Cihantimur'a ilişkin haberler gündemdeki yerini korurken Cumhur İttifakı'nın AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum 17 yaşında trafik suçu işlediğini itiraf etti.

Murat Kurum, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu 'Nedir Ne Değildir Özel' programının konuğu oldu. Kurum, Ersoy’un “Küçükken hiç yaramazlık yaptınız mı?” sorusuna karşılık "Bir kere şey aldım, yaramazlık dersek eğer ehliyet almamıştım ama araba kullanmayı biliyordum" dedi.

Ersoy araya girmeye çalıştı

Kurum, Ersoy’un “Yapmamışsınızdır onu bence ” diye konuyu kapatma girişimine karşılık "Yaptım. Ehliyetsiz araba kullandım" diye itirafta bulundu.

Kurum'un cevabı üzerine Ersoy, "Bunu alıp, acaba size siyaseten şey yaparlar mı? 'Murat Kurum ehliyetsiz araba kullanmış' diye oluyor böyle şeyler siyasette" diye sordu.

Kurum, Ersoy'a şu cevabı verdi:

"Oluyor, oluyor. Ne söylesek hemen akşam haberlerde görüyoruz. Yani atıyorum bir yere gidiyorum. Tabi çok yoğun programlarımız bizim. Sabah başlıyoruz 09.00'da gece 02.00'a kadar. 8-910 tane program. Gidiyorsun her yerde konuşuyorsun. Orada bazen Küçükçekmece'ye gittik geçen. Büyükçekmece demişim. Veya işte şantiyede bareti takıyoruz ya.. Kafamıza takıcaz nereye takacağız başka. Orada konuşırken işte Bareti ayağımıza geçirmemizi, işte kafamıza falan derken hemen orada haber yapıyorlar."

Kurum'un ehliyetsiz araba kullandığını itiraf ettiği kesit sosyal medyada pek çok kişi tarafından paylaşılırken, tepkiler de çığ gibi büyüdü.

Kullanıcılar, Oğuz Murat Acı'nın öldüğü kazayı anımsattı.

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan Oğuz Murat Acı ile İbrahim Gümüş, T.A, S.K. ve H.T. hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Acı, hayatını kaybetmişti.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaştığı, anne-oğulun İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a gittikleri tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan anne-oğul hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Başsavcılık, 18 yaşından küçük sürücü ile annesi Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına yönelik Adalet Bakanlığına yazı göndermişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cihantimur ile annesi Eylem Tok hakkında tutuklama kararı verildiğini, 2 Mart'ta uçakla Mısır'a giden iki şüphelinin Türkiye'ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini ve şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edildiğini söylemişti.

Tunç, "Mısır Interpolü tarafından şahısların Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD'den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de Interpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir" ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem