Murat Ongun: Ekrem İmamoğlu ne zaman 'değişim' dese, meydana çıksa, karşısına uydurma davalar çıkıyor

Murat Ongun: Ekrem İmamoğlu ne zaman 'değişim' dese, meydana çıksa, karşısına uydurma davalar çıkıyor
İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, 15 Haziran'da görülecek 'ihaleye fesat karıştırma' davasıyla ilgili "Ekrem İmamoğlu ne zaman “değişim” dese, meydana çıksa, karşısına uydurma davalar çıkıyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 15 Haziran 2023’te saat 14.00’te Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.


İBB söz konusu davayla ilgili bilgi notu paylaştı. İBB'nin bilgi notunda "Cumhuriyet Savcılığında bilirkişinin de herhangi bir ihaleye fesat konusunda bulguya rastlamamasına rağmen dava açıldı. Yapılan tüm itirazlar ise reddedildi. Hukuki bir dayanağı olmayan davada, ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenleyen Savcılık, İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında kamuoyunda “siyasi yasak” olarak bilinen Türk Ceza Kanunu’nun “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” başlıklı 53. maddesinin uygulanmasını da talep etti" denildi.

İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun ise davayla ilgili ocak ayında yapılan haberi Twitter'da paylaşarak şöyle dedi: "Ekrem İmamoğlu ne zaman “değişim” dese, meydana çıksa, karşısına uydurma davalar çıkıyor. “Ahmak” davasında olduğu gibi. Bu dava da, Danıştay kararına rağmen açılmış, siyaseti dizayn etme davasıdır. Yıllar sürecek bu davalarla, siyaset dizaynına milletimiz izin vermeyecektir." (Kısa Dalga)

Gündem