Muş'ta 368, Van'da 272 köy yolu kapandı

Muş'ta 368, Van'da 272 köy yolu kapandı
Doğu'da kar hayatı felç ediyor... Muş'ta kar kalınlığı birçok noktada 1,5 metreyi aşarken, İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapanan 368 köy ile 207 mezra yolunu açmak için seferber oldu. Van'da ise 272 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığı kent merkezinde 10 santimetreye, yüksek kesimlerde yer yer 1,5 metreye ulaştı.

Yoğun kar nedeniyle birçok köy ve mezra yolu, ulaşıma kapandı. 80 personel ve 60 araç ile sahaya çıkan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 368 köy ile 207 mezra yolunda ulaşımın sağlanabilmesi için seferber oldu. Kent merkezine 80 kilometre uzaklıktaki 10 köy ile 21 mezraya ulaşımın sağlandığı 1800 rakımlı Üçevler Grup Köy Yolu'nda mesai yürüten İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı ve tipiye rağmen kalınlığı yer yer 1,5 metreyi bulan karı temizleyebilmek için yoğun bir çaba gösterdi. Bölgede çalışan iş makinesi operatörü Bahri Gölbaşı, "Üçevler Grup Köy Yolu'nda fırtına ve kar yağışı, 2 gündür devam ediyor. 24 saat aralıksız olarak çalışmaktayız. Kapalı köy ve mezra yollarının bazıları yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı tehlikeli ama buna rağmen yolları açmaya çalışıyoruz. Kar kalınlığı 1 metreyi aşmış durumda. Bazı yerlerde ise fırtına ve tipiden ötürü 1,5 metreyi de geçiyor. Amacımız, vatandaşlarımızın mağdur olmamasıdır" dedi.

van.jpg

Van'da 272 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

VAN ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 272 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri yolların açılması için çalışma başlattı.

Kent genelinde dün akşam başlayan kar yağışı gece geç saatlere kadar devam etti. Kar kalınlığı kent merkezinde 7, yüksek kesimlerde yaklaşık 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı ile Van genelinde 96 mahalle ve 176 mezra olmak üzere 272 yerleşim yeri yolu ulaşıma kapandı. Yolların yeniden ulaşıma açılması için büyükşehir belediyesi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.(DHA)

Gündem