Mustafa Sandal: O vatandaş neden gözaltında değil?

Mustafa Sandal: O vatandaş neden gözaltında değil?
Şarkıcı Mustafa Sandal, Galata Köprüsü'nde Filistin'e destek yürüyüşünden dönen bir vatandaşa yapılan yumruk saldırının ardından yeni bir paylaşım yaptı. Sandal, "Anayasal düzene karşı çıkan o vatandaş neden gözaltında değil?" ifadelerini kullandı.

Sandal yaptığı açıklamada, Hilafet bayrağı açmak" ciddi bir suç! anayasal düzene karşı çıkan o vatandaş neden gözaltında değil?" diye sordu.

Mustafa Sandal, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada bugün Galata Köprüsü'nde düzenlenen mitingde hilafet bayrağı açan ve darbedilen vatandaş hakkında yazdı.
Sandal, "Hilafet bayrağı açmak" ciddi bir suç! Anayasal düzene karşı çıkan o vatandaş neden gözaltında değil? Üstelik polisin yanında bir kez daha açmış o bez parçasını!" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İstanbul'da çok sayıda kişi Filistin için toplanarak yürüyüş düzenledi. Yürüyüşten sonra evine dönen İsmail Aydemir, Kelime-i Tevhid bulunan hilafet bayrağı açtığı gerekçesiyle saldırıya uğradı.

Saldırının faili E.A, bölgede görev yapan trafik polisine yakalandı. Burnundan yaralanan Aydemir’i polis ekipleri Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürüldü.

Üniversite öğrencisi olduğu tespit edilen vatandaş E.A, polis ekiplerince gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinden sonra çıkarıldığı mahkemenin kararıyla tutuklandı. (Kısa Dalga)

Gündem