Müzik festivalinde Hamas tarafından öldürülen kadına ait olduğu iddia edilen görüntüler 2015 yılında Guatemala'da çekilmiş

Müzik festivalinde Hamas tarafından öldürülen kadına ait olduğu iddia edilen görüntüler 2015 yılında Guatemala'da çekilmiş
Hamas tarafından İsrail'deki müzik festivaline katılan bir kadının öldürüldüğü iddia edilen görüntülerin yer aldığı videonun 2015 yılında Guatemala'da çekildiği ortaya çıktı.

Sosyal medyada bir kadının erkekler tarafından linç edildiği ve ardından yakıldığı bir video paylaşıldı. Videonun İsrail'deki müzik festivalini basan Hamas tarafından çekildiği öne sürüldü.

Videonun sosyal medyada gündem olmasının ardından Teyit'ten Seda Karabatanoğlu iddiayı inceledi. Videodan alınan ekran görüntüleri üzerinden Yandex’te tersine görsel arama yapıldığında 28 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan bir habere ulaşıldı. The Heat Magazine’de yer haberde Güney Amerika ülkesi Guatemala'nın Rio Bravo kentinde 16 yaşındaki kızın linç çetesi tarafından dövüldüğü ve ardından yakıldığına belirtiliyor.

Linç çetesi tarafından dövülmüş ardından yakılarak öldürülmüş

Haberde 68 yaşındaki motosikletli taksi şoförü Carlos Enrique González Noriega'yı öldüren bir grubun parçası olmakla suçlanan genç kızın linç çetesi tarafından yakalanarak dövüldüğü ve ardından yakılarak öldürüldüğü belirtiliyor. Guatemala basınında, 12 Mayıs 2015 tarihindeki olayda motosikletli taksi şoförünü gaspa direndiği için genç kız tarafından vurulduğu ve hayatını kaybettiği aktarılıyor.

Görüntüler İsrail'deki müzik festivaline ait değil

Linç edilen ve ardından yakılan genç kız görüntüleri Mayıs 2015 yılında Guatemala'da kaydedilmiş. Görüntüler Hamas’ın İsrail’e yönelik başlattığı operasyon sırasında saldırdığı İsrail’deki müzik festivaline ait değil. (Kısa Dalga)

Gündem