Müzisyen Sait Uçar'ın cenazesinde 'sehpa' tepkisi: "Tabuta utanmadan nasıl baktınız, aileden özür dilenmeli"

Müzisyen Sait Uçar'ın cenazesinde 'sehpa' tepkisi: "Tabuta utanmadan nasıl baktınız, aileden özür dilenmeli"
Müzisyen Sait Uçar'ın cenazesinin üzerine konulduğu derme çatma 'sehpa' tepki çekti. Bir arkadaşı "Karadeniz’in duayenini inşaattan çıkma tahta ahşap sehpanın üzerinde mezara gönderdiler" dedi.
İstanbul'da kanser tedavisi gördüğü hastanede  yaşamını yitiren Karadeniz müziği eserleriyle tanınan müzisyen Sait Uçar'ın Trabzon'un Maçka ilçesindeki cenaze töreni sırasında tabutun konulduğu inşaat malzemesinden yapılan sehpa tepki çekti. Derme çatma tahtaların üzerine tabutun konulduğunu belirten sanatçının sevenleri ve dostları sosyal medyada tepkilerini paylaştı.

'İNŞAATTAN ÇIKMA SEHPAYLA MEZARA GÖNDERDİLER'

Organizatör Necati Selvitop, "Covid-19 temaslısıyım, karantinada olduğum için cenazeye gidemedim. 42 yıllık sanatçı, kemençenin üstadı, Karadeniz’in duayenini inşaattan çıkma tahta ahşap sehpanın üzerinde mezara gönderdiler. Oraya katılanlar tabuta utanmadan nasıl baktınız? Koca kemençeyi tahta sehpa üzerine koydunuz. Cenazeye gidenler beni arayıp bu utanç manzarasını anlattı. Sait Uçar öksüz şekilde son yolculuğuna uğurlandı. Bunu hazmedemiyorum. Birilerinin çıkıp ailesinden özür dilemesi lazım" paylaşımında bulundu.

'YAKIŞMADI BEYLER'

Sanatçının seveni Aydın Saral ise 'Yakışmadı beyler' başlığı ile yaptığı paylaşımda, "Garip ve yetim gitti Sait Uçar. Naaşını inşaat malzemeleri üzerinde kıldırdınız. Kimse de imamın elinden mikrofonu alıp iki kelime demedi" ifadelerine yer verdi.

Sanatçının paylaşım yapan diğer sevenleri de "40 yıllık sanat hayatına 400 eser sığdıran Uçar’ın cenazesi derme çatma inşaat tahtalarının üzerine bırakılarak kılındı. Cenaze için düzgün bir zemin hazırlığı yapılamadı. Çok ayıp" paylaşımlarına yer verdi. (DHA)

Gündem