Naci Görür'den İYİ Parti'den adaylık iddialarına yanıt

Naci Görür'den İYİ Parti'den adaylık iddialarına yanıt
İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşünüldüğü iddialarına ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Ben bir bilim adamıyım, öyle de kalmak istiyorum" dedi.

İYİ Parti'nin Ekrem İmamoğlu'nun karşısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ü çıkarmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Konuya dair sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan Görür, "Ben bir bilim adamıyım, öyle de kalmak istiyorum. Hayatımı halkımı deprem konusunda aydınlatmaya, farkındalık yaratmaya ve deprem kültürü oluşturmaya adadım" dedi.

'Siyasetçi olursam herkese sesimi duyuramam'

Görür'ün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Sevgili arkadaşlar, beni tanıyorsunuz ama yine de sizlerle paylaşmak istiyorum: Şu anda bir çok basın mensubu arayarak bir partinin İstanbul’a Belediye Başkan adayı olarak gösterileceğimi söyleyerek doğruluğunu teyid ettirmek istiyorlar. Doğru olan şu. Ben bir bilim adamıyım, öyle de kalmak istiyorum. Hayatımı halkımı deprem konusunda aydınlatmaya, farkındalık yaratmaya ve deprem kültürü oluşturmaya adadım. Deprem siyaset üstü bir konudur. İnsanlarımızı göçük altından AKP, MHP, CHP diye çıkartmıyoruz. Siyasetçi olursam herkese sesimi duyuramam. Ama şu kesin, hangi parti deprem hakkında hasbel kader bilgime ihtiyaç duyarsa bilim adamı olarak hepsinin emrinde olurum, sevgiyle."

'Teklifler gelip gidiyor'

Öte yandan Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'a da açıklamalarda bulunan Görür, "Teklifler gelip gidiyor. Seviyorlar. Ancak asla siyaset düşünmüyorum. Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim bunca yılım biter. İnsanlar bilimsel olarak hizmet etmek istiyorum. Ben bir partiye girersem, sadece o partinin tabanına konuşurum" ifadelerini kullandı.

(Kısa Dalga)

Gündem