Naci Görür'den deprem uyarısı: Halkımızın ve yöneticilerimizin pek farketmediği bir gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum

Naci Görür'den deprem uyarısı: Halkımızın ve yöneticilerimizin pek farketmediği bir gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum
Prof. Dr. Naci Görür Türkiye'nin deprem gerçeğine ilişkin yurttaşlara seslenerek "Karşımıza lütfen depremde yıkılan evleri yenileyeceğiz, sizi aç susuz bırakmayacağız edebiyatı ile çıkmayın. Asıl sorun o değil, tabii ki onu yapacaksınız. Önemli olan deprem gelmeden önce kentlerimizi deprem dirençli yapmak. Benim cefakar halkım siyasilerden bunu talep etmelidir" dedi.

Deprem Bilimci Naci Görür depreme dirençli kentler için çağrılarına bir yenisini ekledi.

Görür yaptığı açıklamada "önemli olan depremden sonra binaların yenilenmesi değil, onları tabii ki yapacaksınız, asıl olan depremden önce kentlerimizi dirençli hale getirmek" görüşünü bir kez daha vurguladı.

Görür şunları kaydetti:

"Arkadaşlar, halkımızın ve yöneticilerimizin pek farketmediği bir gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum. Çoğumuz bugün deprem deyince Şubatta olan depremlerin sırtımıza yıktığı sorunları düşünüyoruz. Halbuki o depremler daha yeni oldu, zararlarını yeni görüyoruz. Daha önce yoktu ki! Gerçek olan bir deprem ülkesi olduğumuz. Biz ona çare arıyoruz. Bugün yıkılan yerleri tekrar yapmak, halkımızı aç susuz bırakmamak çare değil. Ülkemizi deprem dirençli bir ülke haline getirmediğiniz sürece er veya geç daha güçlü afetlerle karşılaşacağız ve çok sayıda canımızı kaybedeceğiz. KARŞIMIZA LÜTFEN DEPREMDE YIKILAN EVLERİ YENİLEYECEĞİZ, SİZİ AÇ SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ EDEBİYATI İLE ÇIKMAYIN. Asıl sorun o değil, tabii ki onu yapacaksınız. Önemli olan deprem gelmeden önce kentlerimizi deprem dirençli yapmak. Benim cefakar halkım siyasilerden bunu talep etmelidir, sevgiyle" (Kısa Dalga)

Gündem