Naci Görür'den Düzce depreminin Marmara'ya etkisine dair açıklama geldi

Naci Görür'den Düzce depreminin Marmara'ya etkisine dair açıklama geldi
Düzce'de meydana gelen deprem hakkında paylaşım yapan Naci Görür, depremin Marmara Bölgesi'ne etkisini yazdı. Görür, "Bu depremden teorik olarak Marmaraya belli bir stres transferi olmuş olabilir ama küçük bir deprem olduğu için çok önemli olduğunu sanmıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Düzce Gölyaka'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X üzerinden depreme dair paylaşımda bulundu. Görür, "Yıldıztepe-Gümüşova/Düzce’de 4,0 deprem oldu. Deprem KAF’ın kuzey kolundan ayrılıp Sarıdere ve Yongalık’a doğru uzanan KD-GB doğrultulu iki fayın arasında" değerlendirmesinde bulundu.

'Küçük bir deprem olduğu için çok önemli olduğunu sanmıyorum'

Depremin olası Marmara Bölgesi'ne etkisini de ifade eden Görür, "İleti attıktan sonra bir çok arkadaş Marmaradaki depremi tetikleyip tetiklemediğini soruyorlar. Bir arkadaş da iletimin sonunda sevgiyle demediğim için endişelenmiş. Keşke depreme karşı bu duyarlılığınızı “DEPREM DİRENÇLİ KENTLER”konusunda da gösterip talepkar olsanız. Bu depremden teorik olarak Marmaraya belli bir stres transferi olmuş olabilir ama küçük bir deprem olduğu için çok önemli olduğunu sanmıyorum. SEVGİYLE" dedi.

naci-gorur.png

(Kısa Dalga)

Gündem