Nakil süresini kaçıran öğretmenler eski okullarına çağrılıyor... CHP'li Purçu: Ek nakil süresi tanınmalı

Nakil süresini kaçıran öğretmenler eski okullarına çağrılıyor... CHP'li Purçu: Ek nakil süresi tanınmalı
CHP Milletvekili Özcan Purçu, nakil için başvuru yapamayan ya da yaptıkları başvuru sağlık müdürlüklerindeki yoğunluğa takılan öğretmenlerin eski okullarına geri çağrıldığını belirterek, nakil için ek süre tanınmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, depremzede öğretmenlere nakil için 17 Mart’a kadar süre tanındığını ancak binlerce öğretmenin başvuru yapamadığı ya da yaptıkları başvuru bürokrasiye takıldığı için nakillerinin gerçekleşmediğini belirtti.

Purçu, yaptığı açıklamada, 10 ilin etkilendiği, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bin kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Bu felaketlerde 3 milyon 972 bin öğrenci, 209 bin 719 öğretmen de okulsuz kalmıştır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in deprem bölgesinden diğer illere tayin talebinde bulunan bin 80 öğretmenin nakillerinin sağlandığı açıklamasını hatırlatan Purçu, yine Bakan Özer’in sağlık raporu alamayan öğretmenler için sürenin 17 Mart'a kadar uzatıldığını söylediğini aktardı.

“Nakil talepleri bürokrasiye takıldı”

Purçu, “Ancak bu süreden pek çok öğretmenimizin haberi olamamıştır. Bu süreçte öğretmenlerimizin nakilleri her ne kadar 17 Mart’a kadar uzatılsa da yeni şehirlere yerleşen öğretmenlerden yaşadıkları zor koşullar sebebiyle 17 Mart’a kadar olan süreyi kaçıranlar, hastanelere erişimde zorluk yaşayanlar ve sağlık raporunu alamayanlar olmuştur. Depremzede bazı öğretmenlerimiz ise 17’sinde dolan süreyi geçmeden birkaç gün önce sağlık raporlarını il ve ilçe Sağlık Müdürlüklerine yollamış, ancak il ve ilçe sağlık müdürlüklerinin ve MEB ilgili birimlerinin yoğunluğu nedeniyle işlemleri tamamlanamadığı için nakil talepleri gerçekleşememiştir. Gelinen noktada bu öğretmenlerimiz mağdur olmuştur ve şu an eski okullarına geri çağrılmaktadır” dedi.

Ek nakil süresi tanınmalı

Bu mağduriyetin giderilmesi için ek nakil süresi tanınmasını isteyen CHP’li Purçu, konuyu Meclis gündemine de taşıdı. Purçu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e şu soruları yöneltti:

-Deprem nedeniyle 17 Mart’a kadar uzatılan nakil taleplerinden sağlık raporu alıp başvuran ancak işlemi sonuçlanamayan öğretmen sayısı kaçtır?

-Depremzede öğretmenlerden sağlık raporu alarak nakil için dilekçesini veren ancak işlemi sonuçlanamayan öğretmenlerimizin için bir hak tanınması gündeminizde midir? Gündeminizde değilse; bu durumda olup mağdur olan öğretmenlerimiz için ne gibi bir planınız bulunmaktadır?

-Depremzede öğretmenlere ve öğrencilere düzenli olarak herhangi bir psikolojik destek verilecek midir?

-Göreve çağrılan öğretmenlerin gittikleri yerlerdeki ihtiyaçları nasıl karşılanacaktır?

-Nakil işlemini tamamlayamadan göreve çağrılan depremzede öğretmenlerimizin başka illerde bıraktıkları aileleri için başka Bakanlıklarla irtibata geçilerek bir çalışma başlatılacak mıdır? (Kısa Dalga)

Gündem