Nazmi Arıkan cinayetinin zanlısı İmamoğlu şikayetiyle bilinen Tokatspor Başkanı çıktı

Nazmi Arıkan cinayetinin zanlısı İmamoğlu şikayetiyle bilinen Tokatspor Başkanı çıktı
Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker cinayetinde Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. Akçekaya'nın cinayet sonrası Instagram'dan canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. İmamoğlu'nu CİMER'e şikayet ettiğini söyleyerek gündeme gelen Akçekaya'nın iktidardan çok sayıda kişiyle ve ünlülerle fotoğrafları bulunuyor.

Fen Bilimleri Dershaneleri'nin kurucusu ve sahibi Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in öldürülmesiyle ilgili Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. Akçekaya’nın, olaydan saatler sonra Instagram hesabında canlı yayın yaptığı anlaşıldı.

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker, bayram tatili için gittiği Gelibolu’daki çiftlik evinde öldürüldü. Yapılan ilk incelemede Arıkan'ın vücudunda 62, Eker'in ise 38 bıçak darbesi tespit edildi. Cinayetlerle ilgili 48 yaşındaki Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. Gelibolu’ya getirilen Akçekaya'nın İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri sürüyor.

ALACAK VERECEK HUSUMETİ VARDI İDDİASI

Sabah gazetesinin haberine göre, yapılan araştırmada Tokatspor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda eğitim kurumları sahibi Ufuk Akçekaya'nın olay yerine olaydan birkaç saat önce otobüsle geldiği, Nazmi Arıkan ile geçmişten "alacak-verecek" meselesi nedeniyle husumetli olduğu, cinayet ardından da taksi ve otobüs kullanarak başka bir ile kaçtığı belirlendi. Adresi tespit edilen şüpheli Çanakkale Başsavcılığı'nın talimatı ile yakalandı. Akçekaya'nın sorgusu devam ediyor.

INSTAGRAMDA CANLI YAYIN YAPMIŞ: 'ARIKAN BENİ BIÇAKLATMIŞTI'

Halktv.com.tr'de yer alan haberde, Ufuk Akçekaya’nın, olaydan saatler sonra Instagram hesabında canlı yayın yaptığı anlaşıldı. Akçekaya bu kayıtta, Nazmi Arıkan’ın bir yıl önce kendisini bıçaklattığını öne sürdü. Akçekaya, kendisini bıçaklayan kişilerin ceza alınca Arıkan’ı öldürdüklerini de iddia etti:

“Nazmi Arıkan kurban seçilmiştir. Fakat beni bıçaklaması için adamlar tutmuştur. Nazmi Arıkan olayı müthiş bir kumpastır. 18 Ekim 2021’de ben bıçaklandım. Beni bıçaklayan şahıslar Nazmi Arıkan ve A. Ç. bağlantılı şahıslardı. Bu kişiler, bıçaklama olayı nedeni ile geçen 21 Nisan’da 5 yıl ceza aldılar. Bu kişiler ceza alınca, sabıkaları da olduğu için panik oldular. Olayın içinde 9-10 kişi var. Olaydan sonra bana garip garip mesajlar atanlar var. Ölmüş gitmiş adam ne yapalım. Olay çok büyük bir olay. Adi bir öldürme olayından ziyade ülkede kaos olması amaçlanıyor."

ERDOĞAN İSMİ YAZAN FORMA GÖSTERDİ

Akçekaya, 6 dakikaya yakın süren yayının sonunda ise Cumhuriyet Başkanı Erdoğan adına hazırlanmış bir formayı ekrana taşıdı.

Twitter hesabında kendisini, “Tokatspor AŞ Başkanı/Özel okul&kurs işletmecisi / Cumhurbaşkanımızın evinin yakınına 6 numara NATO sireni taktıracak kadar sevdalı / TFF başkan adayı” olarak tanıtan Ufuk Akçekaya’nın Instagram hesabında AKP’li siyasetçiler, sanat ve spor dünyasından isimlerle çektirdiği fotoğraflar bulunuyor.

guder.jpg

Akçekaya’nın, Instagram hesabından Bilal Erdoğan’ın kayınpederi Orhan Uzuner ile de çok sayıda fotoğraf karesi ve videosu bulunuyor.

Akçekaya'nın hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Boğaziçi’nin görevden alınan kayyum rektörü Melih Bulu, Fatih Terim, Yılmaz Vural, Fikret Orman, Acun Ilıcalı, Mustafa Sandal, Cem Yılmaz, Ahmet Özhan ile fotoğrafları yer alıyor.

tayyip.jpg

‘İMAMOĞLU'NU ŞİKAYET ETTİM' DEMİŞTİ

Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya, Fatih Sultan Mehmet türbesi ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu CİMER'e kendisinin şikayet ettiğini söylemişti.

CİMER Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Evren Başar ise "Bu kişinin CİMER kayıtlarında böylesi bir başvurusu söz konusu değildir" açıklaması yapmıştı.

2018 yılında Tokat’ta Beykent Okulları'nı kuran Akçekaya, daha sonra Tokatspor’un borçlarını üstlenerek kulübü dernek statüsünden çıkarıp anonim şirkete dönüştürdü.

Gündem