Nebati'den Kılıçdaroğlu'na: Tüm epistemolojik kopuşlar bizimdir

Nebati'den Kılıçdaroğlu'na: Tüm epistemolojik kopuşlar bizimdir
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'epistemolojik kopuşlar' ifadesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü İkinci Yüzyıl’a Çağrı Beyannamesi'ndeki konuşmasını sosyal medyada paylaşırken "‘Epistemolojik kopuşlar’ onların olsun, bizim Türkiye vizyonumuz budur" demişti.

Yaklaşık bir yıl önce bakanlığa getirilen Nebati, CHP liderine Twitter hesabından yanıt verdi. Bakan, ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin'in CHP liderinin danışmanlığına getirilmesini eleştirdi.

Nebati şunları yazdı: "Sayın Kılıçdaroğlu, bizler, ilim neredeyse alırız ancak ithal ekonomi komiserlerine asla bel bağlamayız. İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor.

Milletimizin, defalarca yaşadığı bu senaryoya artık karnı tok. Son 20 yılda mega altyapı yatırımlarını büyük oranda tamamlayan ülkemiz, yüksek faizle sıcak para peşinde koşarak değil, üreterek, istihdam oluşturarak ve ihracat yaparak zenginleşecektir.

Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve daha fazla üretime yönelen tüm epistemolojik kopuşlar bizimdir. Öte yandan, sizin de mevcut epistemolojinizden bir kopuş yaşayarak milli menfaatlerimizle bir an evvel barışmanız gerektiği gün gibi ortadadır.

Sizler, vizyon adı altında anlattığınız ithal masallarla insanları uyuklatırken, Türkiye Yüzyılı’na doğru, inançla ve kararlı adımlarla ilerleyen ülkemizde bakın neler oluyor:

*12 çeyrekten bu yana makine ve teçhizat yatırımlarındaki kesintisiz artış sürüyor.

* İstihdam 31 milyon kişiyle tarihi yüksek seviyesine ulaştı.

* Sanayinin mili gelir içerisindeki payı artıyor.

* İhracat ülke tarihimizde ilk kez 250 milyar doların üzerine çıktı."

Nebati ne demişti?

Bakan Nebati, geçen eylül ayındaki bir toplantıda şunları söylemişti: "Neo-klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi gibi alanların etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır. Amerika, İngiltere, İtalya, ve Almanya başta olmak üzere heteredoks literatürü olduğunu biliyoruz. Kitaplar yazılıyor." (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem