Nevruz'da polis işkencesine maruz kalan çocuğun ifadesi ortaya çıktı: 'Ellerimi bağlayıp dipçikle vurdular... Çukura attılar...'

Nevruz'da polis işkencesine maruz kalan çocuğun ifadesi ortaya çıktı: 'Ellerimi bağlayıp dipçikle vurdular... Çukura attılar...'
Diyarbakır'daki Nevruz kutlaması sırasında 14 yaşındaki çocuğa işkence yaptıkları öne sürülen 3 polis tutuklandı. Çocuğun ifadesi ortaya çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısınının bir bölümünde Diyarbakır Lice’de Nevruz kutlaması sonrasıda polis işkencesine maruz kalan 14 yaşındaki çocuğun ifadesine yer verdi.

Saymaz Diyarbakır Lice’de, 21 Mart’taki Nevruz kutlaması sonrası 14 yaşındaki Y.D. adlı erkek çocuğuna işkence yapan üç polis tutuklandı, iki polis tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı" dedi.

Saymaz şunları kaydetti:

22 Mart günü Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan Y.D., yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"ELLERİMİ BAĞLAYIP DİPÇİKLE VURDULAR: Babam ekmek almamı istedi. Marketin bulunduğu caddede yürüyordum. Zırhlı polis aracı beni kovaladı. Kaçarak bir binaya girdim. Polisler binanın kapısını kırıp içeri girdiler. 10 yaşındaki çocuk hakkında ‘Bu küçüktür, diğerini alalım’ dediler. Beni sürükleyerek ve vurarak, zırhlı araca bindirdiler. Aralarında ‘Işığı kapat, MOBESE kamerasında görünmesin’ dediler. Kulp yolundaki Lice’nin çöplerinin döküldüğü bölgeye götürdüler. Uzun namlulu silahın dipçiğiyle vücudumun farklı yerlerine vurdular. İki elimden, ellerim yüzümün önünde olacak şekilde boynumdaki puşiyle bağladılar. Arta kalan kısmı boynumun arka tarafından bağlayarak sıkıp beni boğmaya çalıştılar. Ayaklarıma kelepçe taktılar. Darp esnasında video çekerek, ‘Kürtlere, Öcalan’a küfredeceksin. İstiklal Marşını, Mehmetçik şiirini söyle. Şiiri sabaha kadar ezberlemezsen sırtına koyduğumuz GPS ile seni bulur ve öldürürüz’ dediler. Bu olaylar 40 dakika sürdü.

ÇUKURA ATTILAR: Ellerim ve ayaklarım bağlı halde araca bindirerek, emniyet müdürlüğü giriş kısmının önündeki yola getirdiler. Burada bir kişi indi, başka araca bindi. Gelene kadar beni darp ettiler. Karahasan Mahallesi’nin kırsalına götürdüler. Beni çukur bir yere attılar. Ellerimi, ayaklarımı bağlamışlardı. Çukurdayken bir taşla ellerimi çözdüm. Sonra ayaklarımı çözerek, yukarı çıktım. Lice’ye yürüdüm. 3-4 dakika yürüdükten sonra 50 metre ileride bir abiyi gördüm ve yanına gittim. Beni sırtına alarak, Lice Devlet Hastanesi'ne getirdi."

Öte yandan mahkemeye çıkarılan beş polis memurundan 3’ü çıkarıldıkları ‘nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘nitelikli kasten yaralama’dan tutuklandı.

Diğer iki polisi memuru ise serbest bırakıldı.

(Kısa Dalga)

Gündem