Nihal ve Bahar Candan kardeşler de tutuklanmıştı: Sayı 35'e yükseldi

Nihal ve Bahar Candan kardeşler de tutuklanmıştı: Sayı 35'e yükseldi
Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin tutuklandığı operasyon kapsamında gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı. Böylece operasyon kapsamında 35 kişi tutuklanmış oldu.

"Kara para aklama" iddiasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan "Dolandırıcılık amaçlı suç örgütüne üye olma" ve "kara para aklama" suçlarından 16 Kasım'da tutuklanmıştı.

Operasyon kapsamında 6 kişi daha gözaltına alındı. Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

Şüphelilerden 22 yaşındaki Berk E., 48 yaşındaki Barış V. ve 32 yaşındaki Ali K. tutuklanırken 2 tutuklu adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Bir tutuklu ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Böylece bugüne kadar dolandırıcılık çetesine yönelik operasyonlarda tutuklanan şüphelilerin sayısı 35'e ulaştı.

1328 yıla kadar hapis

Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin gözaltına alındığı soruşturmanın daha önce başlayan davasında örgüt lideri olduğu iddia edilen Eren Koç'un 400 yıldan bin 328 yıla kadar hapsi istendi.

(Kısa Dalga)

Gündem