Nijerya açıklarında kaçırılan 15 Türk gemici serbest

Nijerya  açıklarında kaçırılan 15 Türk gemici serbest
23 Ocak’ta Nijerya açıklarında deniz korsanları tarafından kaçırılan 15 Türk denizcinin serbest kaldı. Kurtarılan gemiciler sağlık kontrolünden geçirilecek.

23 Ocak günü Nijerya'nın Lagos kentinden Güney Afrika'nın Cape Town kentine giden "Mozart" isimli gemide korsan saldırısına uğrayarak kaçırılan 15 Türk gemici serbest. Gemicilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Gemideki 19 kişilik mürettebattan 15'i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu 1 gemici öldürülmüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , TRT canlı yayınında denizcilerin serbest bırakılması ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Kaçırma olayından sonra amaç fidye almaktı. İngiliz şirket Avrupa’da başka bir şirketle anlaştı. Kaçırma olaylarında uzman şirketler var. İçinde hukukçular, psikologlar vs. var. Bizi sürekli haberdar ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımıza adım adım bilgileri verdik. Abuja Büyükelçiliğimiz de bilgiler verdi. Vatandaşlarımız Nijerya’nın güney doğusundaki şehre geldiler. THY’nın doğrudan bir uçuşu yok. Güney batıdaki Lagos’a uçuşu var. Şirket , vatandaşlarımızı Abuja’ya kadar getirecek. Abuja’dan vatandaşlarımızı getireceğiz.

Büyükelçimiz kaptanla görüştü. Sağlık durumları iyi. Telefonları iyi çekmiyor. Biz de ailelerine bilgi verdik, şirket de bilgi verdi. Gerekli bilgileri ailelere verdik. Vatandaşlarımızla da kaptanla da görüşeceğiz.

Cumhurbaşkanımız her gelişmeden haberdar oldu. Kendilerine bilgi arz ettik. Her aşamada kendisine bilgi verdik. Kendisi de gece yarılarında arayarak gelişme var mı diye sormuştu. Geminin şirketine de teşekkür etmemiz gerekir. Şirkete maddi manevi ne yapacağımızı söylemiştik. İyi bir iş birliği oldu."

Gündem