Normalleşmede 'kriter', 'MHP'yi tedirgin etmemekmiş'

Normalleşmede 'kriter', 'MHP'yi tedirgin etmemekmiş'
Hürriyet yazarı Selvi, Erdoğan'ın normalleşme sürecinin devam etmesinden yana olduğunu belirterek, "Kriter, MHP’yi tedirgin etmeden normalleşme" dedi.

Kısa Dalga - Yerel seçimlerden sonra başlayan siyasette normalleşme sürecinde zaman zaman AKP ve CHP arasında gerilim yaşanırken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Normalleşme süreci askıya alınmış değil. Kriter, MHP’yi tedirgin etmeden normalleşme" dedi.

Pazartesi günü yapılan AKP MKYK toplantısına ilişkin bilgi de veren Selvi, şunları kandı: "Toplantı öncesi parti yönetiminde 3-4 ismin değişeceği yönünde haberler vardı. Ama o bilgi bu toplantı için değildi. Zaten bu toplantıya yetişmesi beklenmiyordu. Ama önümüzdeki MKYK’da değişiklik gerçekleşebilir.

'Sert tartışmalardan kaçının'


Benim asıl dikkat çekmek istediğim Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK’da “Sert tartışmalardan kaçının” diye uyarıda bulunuyor. Peki bunu niçin yapıyor?

Aksine Erdoğan, sert tartışmaları seven bir liderdi. Ama yeni sürecin dili farklı. Çünkü Erdoğan normalleşme sürecinin devam etmesini istiyor. Sert tartışmalarla normalleşme sürecinin zehirlenmesini istemiyor. Daha önce de “Normalleşme süreci kelebek ömürlü olmasın” diye uyarıda bulunmuştu. Ama maalesef Özgür Özel bunun kıymetini bilemedi.

Erdoğan sürecin devam etmesinden yana

Normalleşme ve yumuşama sürecini ihanet projesi olarak tanımlayanların aksine Erdoğan hem içeride hem dışarıda normalleşme sürecinin devam etmesinden yana. Bir MYK toplantısında, “Biz normalleşme ve yumuşama sürecini önemsiyoruz. Bizim iyi niyetimizi istismar ettiler ama buna rağmen normalleşme süreci devam edecektir. Bu noktadan sonra biz bunu kendi yöntemlerimizle devam ettireceğiz” demişti.

Askıya alınmadı

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’la normalleşme sürecinin olumlu sonuçları alındı. Sırada Suriye var. Esed’le görüşme son dönemlerin en önemli gelişmelerinden biri olacak. İçeride ise Özgür Özel’le başlayan normalleşme süreci yol kazasına uğrasa da askıya alınmış değil. Gümbür gümbür bir normalleşme değil. Kriter, MHP’yi tedirgin etmeden normalleşme."

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem