Nurhak'ın sınırı değişti, belediye başkanı üç yıl sonra öğrendi

Nurhak'ın sınırı değişti, belediye başkanı üç yıl sonra öğrendi
Maraş'ta Nurhak'a bağlı Ayrançı Yaylası'nın 3 yıl önce gizlice Çağlayancerit ilçesine bağlandığı ortaya çıktı. Durumu yeni öğrenen Nurhak Belediye Başkanı CHP'li İlhami Bozan 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk" diyerek tepki gösterdi.

Maraş Nurhak ilçesi kırsal Umutlu Mahallesi’nde bulunan Ayranpınar Yaylası'nın 3 yıl önce Çağlayancerit ilçesine bağlandığı ortaya çıktı.

2019 yılında yapılan değişiklikten CHP’li Nurhak Belediyesi, MHP’li Çağlayancerit Belediyesi’nin 29 Mayıs tarihinde yaylada festival yapmak istemesi ile haberdar oldu.

Ayranpınar Yaylası’nda uzun zamandır maden ocakları ve HES yapılması için girişimler bulunurken, yöre halkı ve belediye söz konusu girişimlere karşı verdiği mücadele ile biliniyor.

Söz konusu değişikliğe tepki gösteren Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, sanal medya hesabından “K.Maraş valiliği ve K.Maraş Büyükşehir Belediyesi Nurhak'ın sınırlarını değiştirmişlerdir.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk. Farklı partiden bir belediyenin sınırları değiştirilmiştir. K.Maraş Valiliği ve K.Maraş Bşk Bld açıklayınız” mesajı paylaştı. (MA)

ekran-resmi-2022-05-09-23-42-24.png

Gündem