Odasından Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırmıştı: AKP'liler Meclis sıralarına fotoğraf koydu

Odasından Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırmıştı: AKP'liler Meclis sıralarına fotoğraf koydu
Kastamonu Belediye Başkanı seçilen ve bir partinin genel başkanının fotoğrafının makam odasında olmasını doğru olmayacağını belirterek Erdoğan'ın fotoğrafını kaldıran Hasan Baltacı, bu kararı nedeni ile AKP'liler tarafından protesto edildi. Belediye Meclisi'nde AKP grubu, masalara Erdoğan’ın fotoğrafını koydu.

MHP’den CHP’ye geçen Kastamonu, ilk Belediye Meclis toplantısını gerçekleştirdi. 31 Mart'taki seçimlerde CHP’den belediye başkanı seçilen Hasan Baltacı, makam odasında bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını indirdi.

Gazete Duvar'dan Alkan Şahin'in haberine göre Baltacı'nın bu kararı Meclis toplantısı sırasında AKP'li üyeler tarafından protesto edildi. AKP grubu, Erdoğan’ın fotoğrafları ile toplantıya katılarak masalarına fotoğraf koydu.

"Bundan sonra da bu anlayışa devam edeceğiz"

Aldığı karara ve yaşananlara ilişkin konuşan Baltacı şunları söyledi:

"Erdoğan bir taraftan Cumhurbaşkanı ama bir taraftan da AK Parti Genel Başkanı. Biz hiçbir genel başkanın fotoğrafının belediye başkanının makam odasında bulunmasını istemeyiz. Bizden önce seçimi kazanan siyasi partiler Kastamonu’da hepimizin ortak değeri olan Kastamonu Kalesi’ne kendi partilerinin bayraklarını dikerlerdi. Biz Kastamonu’yu kalemiz olarak değil, yuvamız olarak görülen bir siyasi anlayışa sahip olduğumuz için hepimizin ortak değeri ve gurur duyduğumuz Türk bayrağını ve hepimizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini asmıştık. Bundan sonra da bu anlayışa devam edeceğiz. Makam odamızda arkamda Mustafa Kemal Atatürk vardır. Herkesin en ortak değeri olduğuna inanıyorum. Cumhurbaşkanı ve parti genel başkanının aynı kişi olmasın hakkında eleştirilerimizi daha önce söylemiştik. Yine aynı kanıdayız. Bu rejim ile ilgili çelişkileri de önümüzdeki günlerde demokrasi mücadelemizi yükselterek hep birlikte gidereceğimize inanıyorum." (Kısa Dalga)

Gündem