ODTÜ Devrim Yürüyüşü'ne katılan öğrencilere şafak baskını

ODTÜ Devrim Yürüyüşü'ne katılan öğrencilere şafak baskını
ODTÜ'de 26 Mayıs'ta yapılan 'Devrim Yürüyüşü'ne katılan çok sayıda öğrencinin evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındığı duyuruldu.

ODTÜ’de gelenekselleşen Devrim Yürüyüşü’nün 19’uncusu 26 Mayıs'ta gerçekleştirildi. 1993’ten bu yana yapılan yürüyüş için ODTÜ’lüler Fizik bölümü önünde bir araya gelerek Devrim Stadyumu’na yürüdü. Katledilişlerinin 50’inci yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ile Mahir Çayan'ın pankartlarını taşıyan öğrenciler Bahar Şenliği kapsamında yapılmak istenen konserlerin yasaklanmasına tepki gösterdi.

Öğrenciler Ukrayna’daki savaş, ekonomik kriz, yaşam tarzına yönelik müdahaleler, konser yasakları ve mülteci düşmanlığına dikkat çekti.

sendika.org'un haberine göre bu sabah çok sayıda öğrenci, evlerine baskın yapılarak gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre ise baskınlarda, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Hivda Selen, Ece Şimşek, Berivan Kaylu, Yaprak Delfin Turgan, Mert Orhan Ömerbeyoğlu, Dilan Mollaahmetoğlu, Berfin Babaoğlu, Ebrar Uz ile Lokman Sekvan Ozğan gözaltına alındı.

Sosyal medyada da gözaltılar şöyle duyuruldu:

Gündem