Ofsaytta 'gün ışığı' kuralı deneniyor

Ofsaytta 'gün ışığı' kuralı deneniyor
Fransız futbol adamı Arsene Wenger'in önerdiği ofsaytın 'gün ışığı' kuralıyla belirlenmesi yöntemi İtalya'da denenecek.

Futbolun VAR sisteminin gelmiş olmasına rağmen hala en çok tartışılan kurallarından 'ofsayt' ile ilgili yeni bir yöntem gündemde.

FIFA Küresel Futbol Geliştirme Direktörü Arsene Wenger'in önerdiği yeni kuralın ilk uygulamalarına İtalya'da başlanacak. İtalya Futbol Federasyonu, Serie A ve B U18 liglerinde 'gün ışığı' kuralının test uygulamasına başlanacağını açıkladı.

Ajansspor'da yer alan habere göre, İtalya Futbol Federasyonu, projeyi İtalyan Hakemler Birliği'nin desteğiyle FIFA’nın gözetiminde bu hafta sonu oynanacak maçlarla birlikte hayata geçirecek ve ligin bitimine kadar test edecek.

Bu konuyla ilgili olarak geçen hafta C klasmanından seçilmiş bir grup hakem ve yardımcı hakem, Roma'daki Acquacetosa Spor Merkezi'nde özel bir toplantıya katıldı. Toplantı sırasında teorik ve uygulamalı testler yanında özellikle sahada kameralarla çekilen bazı simülasyonlar daha sonra derinlemesine teknik analizlerle incelendi.

Arsenal'in efsane isimlerinden olan ve daha sonra FIFA Küresel Futbol Geliştirme Direktörlüğü'ne getirilen Arsene Wenger, bir öneri getirerek bir atak oyuncusunun ofsayt sayılması için vücudunun görüntüde rakibinden ayrılması ve iki oyuncu arasında gün ışığı olmasının ofsayt tartışmalarını minimuma indireceği iddiasında bulundu. Ancak bu öneri henüz FIFA tarafından değerlendirilmeye alınıp IFAB’a gönderilmedi.

Gündem