Oğan ve İnce çekilmesi son toplamda Kılıçdaroğlu için daha pozitif bir sonuç çıkabileceğini işaret ediyor

Oğan ve İnce çekilmesi son toplamda Kılıçdaroğlu için daha pozitif bir sonuç çıkabileceğini işaret ediyor
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçimlere 3 gün kala cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi gündeme oturdu. Bu çekilme ne anlama geliyor, çekilme seçimi nasıl etkileyecek, Kısa Dalga yazarı Mehmet Deprem yorumladı.

MEHMET DEPREM


Seçmen profili açısından baktığımızda kendini daha çok seküler, milliyetçi olarak tanımlayan gençler arasından oy alan Muharrem İnce oyları yüzde 10’lardan yüzde 2 seviyesine indi. Bununla artık bir siyasi figür olmaktan çok yalnızca “oyun bozan” durumuna düştü kendi açısından. Kişisel bir tercihle çekilmesinin daha mantıklı olacağına karar verdi.

Kaset vb komplolardan çok bir ikbal hesabı olarak görebiliriz bu karar değişikliğini. İnce oyları muhtemelen tamamı değil ama 2/3 oranında Kılıçdaroğlu’na gidecektir. Yapılan anketlerin hemen hepsinde bıçak sırtı olarak çıkan sonuçlar artık daha da tartışmalı hale geldi. Sabah gördüğümüz anket sonuçları öğlen tamamen anlamsız bir hale gelemese de yeni bir yoruma ihtiyaç duyuyor.

Bunun üzerine Oğan’ın çekilme ihtimali tüm anketleri yalnızca bir eğilim yoklamasına çevirecek gibi duruyor. Oğan’ın ne yapacağı henüz bilinmiyor ama onun da seçmen profili İnce profiliyle benzeşiyor.

Seçime 2 adayla gidilmesi durumunda İnce seçmenlerinin yüzde 60'ı Kılıçdaroğlu’na yüzde 20'si Erdoğan’a giderken yüzde 20’lik hala kararsız ve sandığa gitmeyecek bir kütleden bahsedebiliriz

Aynı durum Oğan’ın çekilmesinde de küçük bir farkla benzeşiyor. O durumda Oğan seçmenlerinin yüzde 45 Kılıçdaroğlu derken yüzde 25 Erdoğan diyor.

Bu grupta da yüzde 20'lik protesto oyu ve sandığa gitmeme olacak gibi.

Özet olarak Oğan ve İnce çekilmesi son toplamda Kılıçdaroğlu için daha pozitif bir sonuç çıkabileceğini işaret ediyor.

Tabi son 3 günde neler olur bilmek imkansız…Yine geliyoruz Demirel’in meşhur sözüne

“Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır”

Gündem