Oğan'dan Barzani'yle fotoğrafını eleştiren İYİ Partiliye: Senaryo yazıyorsunuz

Oğan'dan Barzani'yle fotoğrafını eleştiren İYİ Partiliye: Senaryo yazıyorsunuz
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yle 'görüştüğü' öne sürülen Sinan Oğan, bunun planlı bir görüşme olmadığını ifade etti. Oğan, kendisini eleştiren İYİ Partiliye "Senaryo yazıyorsunuz" diye seslendi.

İkinci tur oylamasının ardından cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Meclis’te yemin edip göreve başladı. Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında 2 isim hariç sil baştan değiştirdiği yeni kabinesini de kamuoyuna tanıttı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın göreve başlama törenine ikinci turda ona destek veren Sinan Oğan da davet edilmişti.

Oğan'ın resepsiyon sırasında çekilen bir fotoğrafı Twitter'dan gündem oldu.

Fotoğrafta Oğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yle birlikte görülüyordu.

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Oğan'ı "Ülkücüyü kessen Barzani ile fotoğraf çektirmez. Plana sadık kalmış..." sözleriyle eleştirdi.

Oğan da eleştiriye şu yanıtı verdi: "İbrahim bey merak ediyorum bunu cehaletten mi yazdınız, yoksa Belediye işlerinden arta kalan vakitlerde yarı zamanlı trollük mü yapıyorsunuz? Hiç uluslararası bir toplantıya katılmadın mı, hiç kokteyle katılmadın mı ömründe? Bu tür ortamlarda siz birisiyle konuşurken birileri gelir orada durur veya sizin konuştuğunuz kişi ile selamlaşır? O esnada orada bulunan fotoğrafçılar da fotoğraf çeker. Bunlar önceden planlanan görüşmeler değil ki... Senaryo yazıyorsunuz..." (Kısa Dalga)

Gündem