Oğlu Oğuz Arda Sel'i Çorlu Tren katliamında kaybeden Mısra Öz, TİP'ten milletvekili adayı oldu

Oğlu Oğuz Arda Sel'i Çorlu Tren katliamında kaybeden Mısra Öz, TİP'ten milletvekili adayı oldu
Çorlu’da 2018 yılında meydana gelen tren katliamında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili adayı oldu.

Mısra Öz’ün adaylığını sosyal medya hesabından duyuran TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Yıllardır bıkıp usanmadan adalet peşinde koşan sevgili Mısra Öz bugün milletvekilliği adaylığı teklifimizi kabul ederek gücümüze güç kattı. Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız demiştik. Birlikte başaracağız!” ifadelerini kullanıp Mısra Öz’ü etiketledi.

Duruşma sonrası karar

Demokrat Gündem’den Emin Şanlı'ya adaylık süreci hakkında konuşan Mısra Öz, “Çorlu Tren Katliamının son duruşmasından önce CHP’den bana teklif geldiğine dair söylentiler vardı. Böyle bir teklif almamıştım, söylenenlerin aksine bir partiye cevabım da olmamıştı. Duruşmadan sonra ise TİP milletvekilliği adaylığı için benimle iletişime geçti. Konuşmamızdan sonra bu teklifi kabul ettim”

Kararı nasıl aldığını açıklayan Mısra Öz, “Kararı sadece oğlum için değil tüm adalet arayan ailelerin mücadelesini vermek için alıyorum. Bu kararı vermemin asıl nedeni de budur. Seçim sonrası oluşacak yeni siyasi iklimde adalet arayışımız için oldukça umutluyum” dedi.

resim-2023-03-27-210956694.png

'Tüm hak arayan aileler için...'

Mısra Öz, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ı alıntılayarak yaptığı paylaşımda, “Bu mücadele, sizlerin dayanışmasıyla daha da güçlenecek. Helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşacağız! Tüm hak arayan aileler için hoş buldum” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem