Öğrencilerin defalarca şikayet ettiği ortaya çıktı: CHP, KYK yurdundaki asansör faciasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak

Öğrencilerin defalarca şikayet ettiği ortaya çıktı: CHP, KYK yurdundaki asansör faciasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak
Aydın'da KYK yurdundaki asansörün düşerek bir öğrencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yaşanan facia hakkına CHP suç duyurusunda bulundu.

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansör düştü. Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde yaşanan olayda, 15 kişilik asansöre 16 öğrencinin bindiği, arızalanan asansörün düşmesi sonucu 1 öğrencinin hayatını kaybetti.

Öğrenciler defalarca şikayette bulunmuş

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, KYK yurdunda yaşanan asansör faciasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Yurtta kalan öğrencilerin daha önce defalarca kez asansörler hakkında idareye şikayet bulundukları ancak bozuk asansörlerin tamir edilmediği ortaya çıktı.

'Herhangi bir önlem almayan herkes bu cinayetin ortağı'

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Güzelhisar KYK yurdundaki elim kaza hepimizi çok üzdü. Öğrenciler asansörlerin bozuk olduğuyla ilgili yurt yönetime başvuru yapmış, bakanlığa ve KYK Genel Müdürlüğü'ne sosyal medya üzerinden yazılar yazılmış. Göz göre göre gelen bu kazaya herhangi bir önlem almayan herkes bu cinayetin ortağıdır. Bir insanı gençliğinin baharında hayattan koparan yetkililer hesap vermelidir."

'Olayda kusuru bulunan herkesten şikayetçi olacağız'

"İl Gençlik Kolları Başkanımız ve MYK üyelerimiz dün geceden beri yurdun olduğu alanda öğrencilerin yanındalar. Milletvekillerimiz ve diğer parti yöneticilerimiz de Aydın’daki süreci takip ediyorlar. Suç duyurumuzu hazırladık. Başta yurt müdürü, asansörlerin bakımını yapmakla mükellef şirket, KYK Genel Müdürlüğü ve bakanlık yöneticileri olmak üzere olayda kusuru bulunan herkesten şikayetçi olacağız. Bu üzücü olayın son olması için sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. KYK Yurtlarını ölümlerin, mobbingin, zehirlenmelerin, hastalıkların yuvası haline getiren beceriksiz yapılanmanın son bulması gerekiyor." (Kısa Dalga)

Gündem