Öğrencilerin KYK yurdu çilesi: Yer yatağında yatıyorlar

Öğrencilerin KYK yurdu çilesi: Yer yatağında yatıyorlar
Kocaeli'deki Gazi Süleymanpaşa KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda öğrenciler yer yatağında yattığı ortaya çıktı.

Kocaeli Gazi Süleymanpaşa KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin yer yataklarında yattığı ortaya çıktı.

Kocaeli Gazi Süleymanpaşa KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda kapasite artırımına gidildi. Öğrencilerin iddiasına göre, 4 kişilik odaların 6 kişi yapılması için yurt yönetimi harekete geçti.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan'ın haberine göre öğrencilerin sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarda odalardaki bazaların ve ranzaların çıkarıldığı, yalnızca yatakları bıraktıkları görüldü.

'Ranzalar gelene kadar idare edin'

Söz konusu mağduriyetle ilgili yurt yönetimi ile görüşen öğrenciler, ranzalar gelene kadar idare etmeleri, ranzalar geldikten sonra yerde yatmalarına gerek kalmayacağı yanıtını aldı.

'Planlı' açıklaması

Konu hakkında sosyal medyadan bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yer yataklarının ‘planlı’ olduğunu söyledi. Açıklamada şöyle denildi:

"Konu ile ilgili gerekli araştırma yapılmıştır. Gazi Süleymanpaşa erkek öğrenci yurdumuzda kapasite artışı yapılmaktadır fakat planlı ve programlı bir şekilde süreç yürütülmektedir. Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ranza kurulumu yapılan odalardaki öğrenciler diğer odalara geçici olarak alınmışlardır,hiçbir öğrenci yerde yatırılmamıştır." (Kısa Dalga)

Gündem