Öğrencilerine HDP davası ve cumhurbaşkanlığını sordu, görevden uzaklaştırıldı

Öğrencilerine HDP davası ve cumhurbaşkanlığını sordu, görevden uzaklaştırıldı
Cumhurbaşkanlığı sistemi, HDP Davası, belediyelere kayyum atanması gibi konuları öğrencilerine sınav sorusu olarak soran akademisyen üniversitedeki görevinden geçici olarak uzaklaştırıldı.

Anadolu Üniversitesi, öğrencilerine HDP kapatma davası, cumhurbaşkanlığı sistemi ve belediyelere kayyum atanması gibi konularda sorular soran Doç. Dr. Bülent Yücel’i 3 ay süreye görevden uzaklaştırdı. Öğrencilere, sınavın tekrarlanacağı duyuruldu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Anadolu Üniversitesi’nde Anayasa Hukukları Genel Esasları dersi veren Doç. Dr. Bülent Yücel, 9 Ocak’ta yaptığı sınavda öğrencilerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’nin Kuzey Irak’a yaptığı operasyonlara bağlı olarak yaşanan göç, Yunanistan ile yaşanan kıta sahanlığı sorunu, sansür yasası, HDP’nin kapatılması istemli dava ve belediyelere kayyım atanması gibi konuları içeren sorular sordu.

Üç ay süreyle uzaklaştırıldı, sınav yenilenecek

Bunun üzerine üniversite rektörlüğü, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) 53’üncü maddesini ileri sürerek, sınavı iptal etti. Rektörlük, aynı sınavın 19 Ocak tarihinde yeniden yapılacağına dair öğrencilere özel mesaj gönderdi.

Sınavın iptal edilmesi ardından Doç. Dr. Yücel'in, 3 ay süreyle üniversiteden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Gündem