Öğretmene çarpıp ölümüne neden olan kamyon şoförü: Kör noktadaydı, göremedim

Öğretmene çarpıp ölümüne neden olan kamyon şoförü: Kör noktadaydı, göremedim
İstanbul'un Güngören ilçesinde peyzaj çalışması sırasında parktan geçen Türkçe öğretmeni Osman Pat'a çarpan şoför tutuklandı.

Olay, 10 Aralık'ta Güngören Mehmet Akif Caddesi üzerindeki parka meydana geldi. Bahçelievler Kemal Hasoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni olan Pat, peyzaj çalışması yapılan parktan geçerken Ahmet Çakır'ın kullandığı hafriyat kamyonunun altında kaldı.

Çevredeki diğer işçilerin fark etmesi üzerine polise ve sağlık ekiplerine bilgi verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Pat'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Adli tıp kurumuna kaldırılan Osman Pat'ın cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Pat, memleketi Mersin'de toprağa verildi.

Gözaltına alınan kamyon şoförü Ahmet Çakır emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan tutuklandı.

Çakır ifadesinde şunları söyledi: "Peyzaj işi için parkta çalışıyordum. Kullandığım hafriyat kamyonuyla geriye doğru manevra yapıyordum. Bu esnada etraftan bağırmaya başladılar. Ben de bunun üzerine kamyonu durdurdum. Aşağıya indiğimde bir kişinin yerde yattığını gördüm. Çarptığımdan haberim yoktu. Kör noktada kaldığı için göremedim. Ona benim çarptığımı sonradan öğrendim. Bilerek çarpmadım." (DHA)

Gündem