Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Meclis'e sunuldu: Neler değişecek?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Meclis'e sunuldu: Neler değişecek?
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kısa Dalga - Milli Eğitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Bakan Tekin detayları açıklamıştı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçen günlerde katıldığı televizyon programında düzenlemenin ayrıntılarını anlatmıştı.

Bakan Tekin'in aktardığı yeni düzenlemeye göre öğretmen adayları, atanma öncesi akademide eğitimden geçirilecek. Mevcut öğretmenler için de eğitim planlamaları yapılacak ve okullarda müfettişler tarafından denetimler gerçekleştirilecek. Denetimlerde yetersiz görülen öğretmenler, akademide eğitime tabi tutulacak ve ikinci değerlendirmede de yetersiz bulunanlar, genel idare hizmetine alınacak.

jj.webp

Öğretmen adayları dört dönem eğitim alacak

Akademide öğretmen adaylarına verilecek hazırlık eğitimi dört dönem sürecek. Her aday, güvenlik soruşturmasından geçecek. Teorik derslerden en az iki yazılı sınav yapılacak ve geçme notu 100 üzerinden 60 olarak belirlendi. Başarısız olanlara ek sınav hakkı verilecek, ancak yine başarısız olanların akademi ile ilişiği kesilecek. Uygulamalı derslerden 70’in altında puan alanların da akademi ile ilişiği kesilecek.

20 gün devamsızlık sınırı

Öğretmen adaylarına her dönem için 5 gün devamsızlık hakkı tanınacak. Sağlık raporu ile 20 gün ve üzeri devamsızlık yapan adayların kayıtları bir sonraki döneme kadar dondurulacak. 6 gün ve üzeri devamsızlık yapanlar ise Akademi’den atılacak. Ayrıca, yasadışı örgüt ve siyasi propaganda yapan, eyleme katılan, şiddete teşebbüs eden veya sözlü/cinsel tacizde bulunanlar Akademi’den atılacak. (Haber Merkezi)

Gündem