'Okullarda cuma namazı' talimatında 'ilçe müftülüğü ile iş birliği' detayı

'Okullarda cuma namazı' talimatında 'ilçe müftülüğü ile iş birliği' detayı
İstanbul’da Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardaki ders saatlerinin cuma namazı saatlerine göre düzenlenmesi ve cuma namazı kılınacak koşulların oluşturulması yönünde talimat verdi. İlçedeki tüm okullara gönderilen talimatta 'ilçe müftülüğü ile iş birliği yapılabilir' ifadesi ise dikkat çekti.

“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) Projesi ile okullara imamların girmesinin önünü açılırken şimdi de ders saatlerinin cuma namazına göre düzenlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

Tüm okullara gönderildi

İstanbul’daki Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 31 Ekim tarihinde okullara gönderdiği yazıya ulaşan BirGün'den İsmail Arı, ilçedeki tüm özel ve devlet okullarına 'cuma namazı' talimatının gittiğini yazdı. Bu doğrultuda İlçe Müftülüğü veya imam hatip liseleriyle iş birliği yapılabileceği de belirtildi.

'İzin dilekçesi'

Buna göre Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım’ın imzasının yer aldığı yazıda şu talimatlar sıralandı:

• Cuma günleri öğle tatili araları cuma namazı saatine göre ayarlanacak.

• Ders programı çizelgeleri cuma namazı saati ile çakışma olmayacak şekilde düzenlenecek.

• Eğitim öğretim faaliyetlerinde herhangi bir aksaklığa meydan vermeden gerekli tedbir alınarak cuma namazı gitmek isteyen yönetici, öğretmen ve diğer personele gerekli kolaylığın sağlanacak.

• Özellikle lise düzeyindeki okulların mescitlerinde cuma namazı kılınmasıyla ilgili ihtiyaçlara cevap verilebilecek şartların oluşturulmalı ve gerekiyorsa İlçe Müftülüğü veya imam hatip liselerimizle işbirliği yapılmalı.

• Okulda cuma namazı kılınacak şartlar oluşturulamıyorsa cuma namazına gitmek isteyen öğrencilerden veli izin dilekçesi alınarak cuma namazına gidişlerinde izin verilmeli. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem