Öldürdüğü sevgilisinin ailesine 1 milyon lira tazminat ödeyecek

Öldürdüğü sevgilisinin ailesine 1 milyon lira tazminat ödeyecek
Antalya'da 30 yaşındaki Duygu Çelikten'i öldüren 39 yaşındaki sevgilisi Veli Ünder'e 1 milyon lira tazminat cezası verildi.

Muratpaşa ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Duygu Çelikten, 6 Eylül 2020'de Veli Ünder tarafından öldürülmüştü.

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ünder'e 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası vermişti. Karar, Yargıtay tarafından onanmıştı.

Karardan sonra Duygu Çelikten'in ailesi, sanık Ünder hakkında 'manevi tazminat' davası açtı.

Antalya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada karar çıktı.

Sanık Ünder'in Çelikten'in annesi Leyla Çelikten'e 800 bin lira, kardeşi Anıl Çelikten'e ise 200 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

Avukata göre 'Türkiye'de rekor'

Çelikten ailesinin avukatı Semih Gökpınar, şunları söyledi: "Karar kesinleştikten sonra Çelikten'in ailesi, sanığın sadece hapis cezası almasını değil maddi olarak da cezalandırılmasını istiyordu. Bu nedenle manevi tazminat davası açıldı. Manevi tazminat cezası davası da sonuçlandı. Mahkemenin kararına göre; toplamda anne ve kardeşe 1 milyon lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi. Bu karar, Türkiye'de bir rekordur. Amacımız; herhangi bir maddi gelir sağlamak değil, katilin maddi olarak da cezalandırılması. Bu davayı açarken amacımız kadın cinayetlerine dikkati çekmek, katillerin sadece hapis değil, maddi tazminatla da cezalandırılmasıydı."

Türkiye'de maddi tazminat konusunda emsal bir karar alındığını söyleyen Gökpınar, "Türkiye'de bu konuda bu rakamlar ilk defa ortaya çıktı. Emsal teşkil edecek bir karardır. Bu kararın kadın cinayetlerine etkisi olur. Mahkemenin kararlarıyla birlikte kadın cinayetlerinin azalacağını düşünüyoruz" dedi. (DHA)

Gündem