Önder, Meclis'te Katar heyetini Arapça selamladı: 'Bilinmeyen bir dil' olmasın

Önder, Meclis'te Katar heyetini Arapça selamladı: 'Bilinmeyen bir dil' olmasın
TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Katar-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı'nın Arapça selamladı. Önder selamlamasının ardından "Türkçesini merak edenler için 'Hoş geldiniz ve merhaba' dedim. Bilinmeyen bir dil olmasın" dedi.

DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM'yi ziyaret eden ve Genel Kurulu izleyen Katar-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmed bin Hitmi Al Hitmi'yi Arapça selamlandı.

Önder, selamlamasında şu ifadelere yer verdi: "Sayın milletvekilleri, ülkemizi ziyaret etmekte olan Katar-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı muhterem Ahmed bin Hitmi Al Hitmi ve beraberindeki heyet şu anda Genel Kurulumuzu teşrif etmiş bulunuyorlar. Kendilerine Meclisimiz adına hoş geldiniz diyorum. Ehlen ve sehlen bikum."

Daha sonra ifadenin Türkçe anlamını açıklayan Önder, "Türkçesini merak eden arkadaşlar için, 'Hoş geldiniz ve merhaba' dedim" diye tercime etti. Kürtçe konuşmaların tutanaklara "bilinmeyen dil" olarak geçmesine gönderme yapan Önder 'Bilinmeyen bir dil' olmasın" dedi.

Önderin sözleri Meclis sıralarında gülüşmelere neden olurken tutanaklara ise şu şekilde yansıdı:

meclis-tutanak.png

(Kısa Dalga)

Gündem