Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden işletmelere 'yılbaşı süslemelerini kaldırın' talimatı

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden işletmelere 'yılbaşı süslemelerini kaldırın' talimatı
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu İlçesi'nde bulunan işletmelere yılbaşı süslemelerini kaldırma talimatı verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu İlçesi'nde faaliyet gösteren işyerlerine yılbaşı süslemelerini kaldırma talimatı verdi. Sırrıpaşa Caddesi'ndeki dükkanlara gönderilen tebligatta, izinsiz olarak süslenen camların 3 gün içinde kaldırılması istendi. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Kaldırılmazsa ceza verilecek

Avukat Deniz Akbıyık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kuzeninin Ordu'da bulunan kafesine gönderilen tebligatı paylaştı. Tebligatta, Ordu Büyükşehir Belediyesi Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Etüt Projeler ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü'nün 2021/22 Nolu Kent Estetiği Kurulu Kararı'na dayanılarak, işyerlerinin dış cephelerindeki izinsiz süslemelerin kaldırılması talimatı yer aldı. İşletmelere, 3 gün içinde bu süslemeleri kaldırmamaları durumunda cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından geri adım atıldı

Sosyal medyada artan tepkilerin etkisiyle belediye geri adım attı. Akbıyık, bir sonraki paylaşımda, zabıtalar tüm işletmelerden aldıkları ihtarları geri topladıklarını belirtti ve "Az önce tüm işletmelere zabıtalar gelip ihtarları geri toplamışlar, yetkililer "izin vermeye" karar vermiş. Gerçekten size ve sosyal medyanın iyiye kullanıldığında yarattığı güce bayılıyorum! İtünün yılbaşı ağacı önünde nöbet bekler gibi hissettim susmadığımızda geri adım atıyorlar, atacaklar. Olay hiçbir zaman tek bir ağaçtan ibaret olmadı" paylaşımını yaptı.

ordu.png

(Kısa Dalga)

Gündem