'Orhan Erinç her zaman her koşulda toz kondurmadığı onuruyla, saygıyla anılacak. Peki diğerleri?'

'Orhan Erinç her zaman her koşulda toz kondurmadığı onuruyla, saygıyla anılacak. Peki diğerleri?'
Duayen gazeteci Orhan Erinç'in hayatını kaybetmesinin ardından bir yazı kaleme alan Murat Sabuncu, "Orhan Erinç her zaman her koşulda toz kondurmadığı onuruyla, saygıyla anılacak. Peki diğerleri?" ifadelerini kullandı.

Duayen gazeteci ve basın şeref kartı sahibi 87 yaşındaki Orhan Erinç'in hayatını kaybetmesinin ardından T24 yazarı gazeteci Murat Sabuncu, bir yazı kaleme aldı.'Orhan Erinç: Terör iftirasından bayraklı tabuta, onurlu bir gazeteciye saygı duruşu…' başlıklı yazısında Erinç ile olan bazı anılarına yer verdi.

'Yüzleri kızarmadan “Atatürk’ün Cumhuriyet’i” diye başlık atabildiler'

Cumhuriyet Vakfı'nın ‘el değiştirmesi' ile birlikte Orhan Erinç'in Vakıf’tan ve gazeteden ayrıldığını belirten Sabuncu, şöyle yazdı:

"Uzun yıllar Orhan Abi ile çalışmış ‘gazeteciler’, onun ayrılmasından sonra, yüzleri kızarmadan “Atatürk’ün Cumhuriyet’i” diye başlık atabildiler. İlerleyen günlerde ne ‘kasayı boşalttılar’ iftirasını atmaktan, ne kendilerinin de beraber çalıştığı arkadaşlarını Süleyman Soylu ile aynı lisanda baş yazı yalanlarıyla hedef göstermekten çekindiler."

'Orhan Erinç’i kaybetmemizde Cumhuriyet davası etkili oldu'

Gazeteciler Cemiyeti’ndeki törende uzun yıllara varan arkadaşlığını anlatan TGC Başkanı Turgay Olcayto'nun “Orhan Erinç’i kaybetmemizde Cumhuriyet davası etkili oldu” dediğinde bir kez daha büyük bir acı hissettiğini ifade eden Sabuncu, yazısında Cumhuriyet gazetesi davasında tutukluğunun 9'uncu ayında “Sadece kendi dönemimi değil Cumhuriyet’in yayımlandığı süreçte yayınlanan tüm haberlerin sorumluluğunu üstleniyorum” sözlerini kullanması üzerine Erinç'in kendisine avukatları aracılığıyla yolladığı mesajda “Murat kardeşim emaneti doğru ele vermişiz…” dediğini paylaştı.

'Teröristlik' iftirasıyla geçirdiği yılların hemen ardından çok sevdiği memleketinin bayrağı ile uğurlanması arasındaki çelişki'

Orhan Erinç'in son yolculuğuna uğurlamak için hem Cemiyet’ten hem de camide Cumhuriyet davasında yargılananlar ve onu seven pek çok isimin geldiğini belirten Sabuncu, şunları yazdı:

"Herkes saygıyla bahsediyordu ondan.

Benim dikkatimi çeken başka bir ayrıntı daha vardı. Tabutunun üstüne örtülen Türk bayrağı. Bir gazetecinin “teröristlik” iftirasıyla geçirdiği yılların hemen ardından çok sevdiği memleketinin bayrağı ile uğurlanması arasındaki çelişki, tuhaflık. Ya da ince çizgi. Memleketi sevmeyi, sahip çıkmayı kendi siyaset duruşlarına göre topluma dayatanlar. Ve dayatanlara payanda olanlar, ortaklık yapanlar.

Orhan Erinç her zaman her koşulda toz kondurmadığı onuruyla, saygıyla anılacak.

Peki diğerleri?

Siz tamamlayın…"

Sabuncu'nun yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Gündem