Osman Bektaş: Adana çevresindeki kuzeydoğu ve dogu-batı doğrultulu artçı dağılımı çok daha önemli stres artışını gösterebilir

Osman Bektaş: Adana çevresindeki kuzeydoğu ve dogu-batı doğrultulu artçı dağılımı çok daha önemli stres artışını gösterebilir
Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra bölgedeki artçılara ilişkin değerlendirme yaptı. "Adana'nın riski?" diyen Bektaş "Adana çevresindeki kuzeydoğu ve dogu-batı doğrultulu artçı dağılımı çok daha önemli stres artışını gösterebilir" dedi.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra tüm yurttaşlar yaşadıkları kentlerin durumunu öğrenmek için bilim insanlarından gelecek açıklamaları bekliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) emekli öğretim üyesi, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş "Maraş Bloğu"na ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bektaş şunları kaydetti:

"Adana'nın riski? Statik Coulomb Stres Transferi Modeline göre Adana mavi alanda (gerilmelerin azaldığı, artçıların olmadığı alan) yer alır.

fxcphpfwaayekpz.jpeg

Oysa Kandilli kayıtlarının Adana çevresindeki kuzeydoğu ve dogu-batı doğrultulu artçı dağılımı çok daha önemli stres artışını gösterebilir." (Kısa Dalga)

Gündem