ÖSYM Başkanı Ersoy: Haziran'dan sonra farklı bir dil sınavımız olacak

ÖSYM Başkanı Ersoy: Haziran'dan sonra farklı bir dil sınavımız olacak
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, yabancı dil sınavlarına yönelik getireceklerini belirtti ve "Dil alanında devrim niteliğinde sınavlar yapacağız. Birkaç dilde farklı becerileri ölçen sınavlar gerçekleştireceğiz. Haziran'dan sonra kamuoyunda farlı bir sınavımız ortaya çıkacak" dedi.

ÖSYM’nin 50’nci yılı sebebiyle merkez binada, idari kadronun ve personellerinin katılımıyla program düzenlendi.

Farklı bir sınav

Burada yaptığı konuşmada yabancı dil sınavları için yenilikler yapılacağını kaydeden Ersoy, "Dil alanında da devrim niteliğinde sınavlar yapacağız. Paradigma değişikliğine gidiyoruz. Bunu önümüzdeki sene herkes görecek. Birkaç dilde farklı becerileri ölçen sınavlar gerçekleştireceğiz. Şu anda deneme sınavlarını yapıyoruz. Aralık ayında Milli Savunma Bakanlığı’na yapacağız, Ocak-Şubat'ta devletin farklı kurumlarına yapacağız, Mayıs-Haziran'dan sonra da kamuoyunda farklı bir sınavımız ortaya çıkacak" diye konuştu.

Yeni stratejik plan

ÖSYM’nin ortaya koyduğu uygulamalarla birlikte bir sınav standartı oluşturduğunu bildiren Ersoy, Ersoy, "2024 sınav takvimini ilan etmiş bulunmaktayız. Ayrıca TBMM’de plan ve bütçe komisyonunda 2024 bütçemiz onaylandı. Aralık ayının ortalarında inşallah genel kurulda nihai halini almış olacak. 2024-2028 yıllarını kapsayacak yeni bir stratejik plan için çalışmalarımızı tamamladık. Stratejik planımızın yanında, kalite yönetim sistemlerinde de kalite standartlarına uygun çalışmalar devam etmektedir. ÖSYM’nin Mesleki Yeterlilik ve Akreditasyon kapsamında Ölçme ve Değerlendirme Sertifikasyon Programı ile ilgili olarak, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile iş birliği çalışmalarımız devam etmedir. Kuruluş çalışmalarını yürüttüğümüz ÖSYM Akademi ile eğitim plan ve programları yanında, kişisel ve kurumsal kapasitemizin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız daha sağlam bir zeminde devam edecektir" dedi.

(Kısa Dalga)

Gündem