ÖSYM'den mesaj açıklaması: Sehven gönderildi

ÖSYM'den mesaj açıklaması: Sehven gönderildi
ÖSYM, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı için gönderilen "İzin türü olarak 'insani' ya da 'uzun dönem' yazan adaylar uyruğuna bakılmaksızın sınava girebilecektir" şeklindeki mesajın, sınavlarda görevlilere gönderilen bilgi mesajları arasında yer aldığı için sehven gönderildiğini bildirdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı için gönderilen mesajın, sınavlarda görevlilere gönderilen bilgi mesajları arasında yer aldığı için sehven gönderildiği açıklamasında bulundu.

ÖSYM'den "Sayın Görevlimiz, T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen İkamet İzni Belgesi’nin arka yüzünde ikamet izni türü olarak 'insani' ya da 'uzun dönem' yazan adaylar uyruğuna bakılmaksızın sınava girebilecektir. Hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz" şeklinde bir mesajı gönderildi.

Mesaj sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşılırken tepki de çekti.

ÖSYM ise konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak mesajın sehven gönderildiğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Milli Savunma Üniversitesi sınavına girebilmek için sınava başvuru kılavuzunda da belirtildiği üzere adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapma hakları bulunmamaktadır. Söz konusu mesaj, tüm sınavlarımızda görevlilere gönderilen bilgi mesajları arasında yer aldığından söz konusu sınavda sehven gönderilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar MSÜ sınavına alınmayacaklardır." (Kısa Dalga)

Gündem