Övgün Ahmet Ercan'dan, endişe yaratan deprem mesajına düzeltme

Övgün Ahmet Ercan'dan, endişe yaratan deprem mesajına düzeltme
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın sosyal medyadan yaptığı Burdur açıklaması dün gece paniğe neden oldu. Ercan'ın paylaşımı 9 Şubat'ta deprem beklendiği yönünde algılandı. Ercan, paniğin ardından açıklamasını düzenledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan gece yarısı X hesabından Burdur'la ilgili paylaşım yaptı.

Ercan'ın sözleri Burdur'da 9 Şubat akşamı deprem beklendiği yönünde algılandı. Ercan, "9 Şubat Cuma akşamı Burdur'da beklenen depremi anlatacağım. Halka açıktır" diye yazdı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan gece yarısı Burdur'la ilgili kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Ercan'ın açıklaması Burdur'da 9 Şubat akşamı deprem beklendiği yönünde algılandı. Ercan, "9 Şubat Cuma akşamı Burdur'da beklenen depremi anlatacağım. Halka açıktır" diye yazdı.

Yanlış anlaşıldı

Ercan bu açıklamasından kısa bir süre sonra paylaşımını revize etti. Ercan sonraki paylaşımında, "9 Şubat Cuma akşamı 20.00 da Burdur'da, sol atımlı Burdur düşüntülü kırığının deprem üretebilirliğini anlatacağım. Halka açıktır." ifadelerini kullandı.

Ahmet Ercan gece ve sabah saatlerinde paylaşımlarına ve deprem uyarılarına şöyle devam etti: "Burdur Gölü, güneyindeki her depremle oluşan düşüntülü kırıkla biraz daha göçmektedir.''

''Burdur- Gölhisar- Fethiye-Rodos çöküğü, Güney Ege Dalma Batma Kuşağının karada kalan fosil izidir.''

''Çökmeli dalma, sol yanal atımlı burkumlu, düşümlü kırılmalarla günümüzde de sürmekte, M6-7 arası depremler yapmaktadır." (Kısa Dalga)

Gündem