Övgün Ahmet Ercan'dan deprem yorumu: Asgari ücret 45-50 bin TL olmazsa dar gelirli göçük altında kalır

Övgün Ahmet Ercan'dan deprem yorumu: Asgari ücret 45-50 bin TL olmazsa dar gelirli göçük altında kalır
Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından sağlıklı ve sağlamlaştırılmış yapı uyarısı yapan Prof Dr. Ercan, "Türkiye’de kentsel dönüşüm yapılabilmesi için en az ücretin (asgari ücret) 45-50 bin TL olması gerekir. Yoksa, dar gelirli göçük altında kalabilir" dedi.

Marmara Denizi'nde, saat 23.53'te meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili uzmanların değerlendirmeleri devam ediyor. AFAD, İstanbul'da da hissedilen depremin merkez üssünün ise Marmara Denizi Yalova/Çınarcık bölgesi olduğunu duyurdu. Depremin derinliği ise 11.18 km olarak kayda geçti.

Meydana gelen depremin ardından uzmanlar yorumlarda bulunurken Jeofizik Yüksek Mühendisi ve İTÜ emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise kentsel dönüşüm konusunda uyarılarda bulundu.

'Asgari ücretin 45-50 bin TL olması gerekir'

Ercan, "Ekonomisi güçlü ülkeler ile ulusal gelirin eşit paylaşıldığı ükelerde depremin adı ölüm olmaz. Türkiye’de kentsel dönüşüm yapılabilmesi için en az ücretin( asgari ücret) 45-50 bin TL olması gerekir. Yoksa, dar gelirli göçük altında kalabilir" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem