Oyları yüzde 18 arttıran Mustafa Sarıgül, Erzincan başarısını anlattı: Oy kelimesini konuşmadım... Günde 5 bin kişiyle görüştüm

Oyları yüzde 18 arttıran Mustafa Sarıgül, Erzincan başarısını anlattı: Oy kelimesini konuşmadım... Günde 5 bin kişiyle görüştüm
14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından Erzincan’dan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül, CHP'nin oyunun yüzde 18 artmasının nedenlerini anlattı. Sarıgül "İlk 25 gün oy konuşmadım, önce gönüllere hitap ettim" dedi.

Dün akşam katıldığı Habertürk yayınında Erzincan'da CHP'nin oyunun yüzde 18 artmasının nedenlerinin sorulması üzerine Sarıgül, " İlk 25 gün oy kelimesini konuşmadım. Önce gönüllere hitap ettim. Günde 4 bin 500-5 bin kişi ile görüştüm" dedi.

"Günde 5 bin kişiyle görüştüm"

Sarıgül, Erzincan başarısını şu sözlerle anlattı:

"Adaylığım açıklandı. 720 saatim vardı. 120 bin dakikamız vardı. Dakika ve saniyeyi hesapladık. Sabah 06.00'da kalktım gece 11.00'e kadar her gün 200 esnafın yanına uğradım, günde 12 kilometre yürüdüm. 4 bin 500-5 bin kişi ile görüştüm günde. 100 bin kişiyle fotoğraf çektirdim. Akşam saat 09.00'dan sonra gençlerin gittiği ne kadar yer varsa uğradım. 14 bin kişiye bire bir mektup yazdım. 9 bin 200 kişiyle telefonla görüştüm. İlk 25 gün oy kelimesini konuşmadım. Önce gönüllere hitap ettim. Şunu söyledim: 'Ben Erzincan'a milletvekili olmaya gelmedin, büyüklerimin evladı, gençlerimin ağabeyi olmaya geldim. Gücümü hiçbir zaman bulunduğum koltuktan almam önce Allah'ımdan, kişiliğimden ve Erzincanlı hemşehrilerimin bana verdiği değerden alırım' dedim. Hiçbir siyasi parti fark etmem söz konusu değil, herkesin vekili olacağım diye söyledim."

Sarıgül, ayrım yapmadan her kesime destek olduğunu dile getirerek "Ben uzun yıllar belediye başkanlığı yapmamış olsaydım Erzincan'da bu başarı biraz zor gelirdi. Belediye başkanlığı yaptığım dönemde bana Erzincan'dan Anavatan Partili, Doğru Yol Partili, DSP'li, CHP'li, AK Partili, MHP'li, İYİ Partili geldi. İnanın hepsine çok büyük destek verdik. Hemşehrilik hukuk çok enteresan bir şeydir" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem