“Oyum AKP’ye” diyenlerin yüzde 65’i “Zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oldu” diyor

“Oyum AKP’ye” diyenlerin yüzde 65’i “Zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oldu” diyor
Bu Pazar seçim olsa AKP'ye oy veririm diyenlerin yüzde 65'i, MHP'ye oy veririm diyenlerin ise yüzde 85'i, son yıllarda zenginin daha zengin, yoksulun ise daha yoksul olduğunu düşünüyor.

MetroPoll Araştırmanın son anketi, seçmenin oy verme davranışları ile ekonomi arasındaki ilişkilere ilişkin çarpıcı bir sonuç çıktı. Ankete göre “Bu Pazar seçim olsa oyum AKP’ye” diyenlerin yüzde 65’i, “Oyum MHP’ye” diyenlerin ise yüzde 85’i ekonomi politikalarının zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yaptığını düşünüyor.

MetroPoll Araştırma’nın sahibi Prof. Dr. Özer Sencar’ın Twitter hesabından açıkladığı araştırmanın sonucuna göre ankete katılan seçmenlerin yüzde 85’i, “Son yıllarda zenginlerin daha da zenginleştiği, yoksulların daha da yoksullaştığı düşüncesine” katıldıklarını söyledi. Seçmenlerin sadece yüzde 13.9’u bu görüşe katılmazken yüzde 1.6’sı ise “Fikrim yok” veya “Cevap yok” dedi.

Araştırmaya göre zenginlerin daha da zengin, yoksulların daha da yoksul olduğu düşüncesine en çok katılan seçmen HDP seçmeni oldu. HDP seçmenlerinin yüzde 99.3’ü bu fikre katıldığını belirtirken CHP’lilerin yüzde 94.5’i, İyi Partililerin yüzde 94.1’i, Deva Partisi’ne oy vereceklerin de yüzde 90’ı bu fikre katıldığını söyledi.

AKP ve MHP’ye oy vereceğini söyleyen, buna karşın ekonomi politikalarınnı zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yaptığını düşünen seçmenlerin oranının yüksekliği araştırmanın en dikkat çekici sonucu oldu.

Gündem