Oyuncu Özlem Öçalmaz'dan Diyanet hakkında suç duyurusu

Oyuncu Özlem Öçalmaz'dan Diyanet hakkında suç duyurusu
Oyuncu Özlem Öçalmaz, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Din İşleri Yüksek Kurulu yetkilileri hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan dava açılmasını istedi.

Oyuncu Özlem Öçalmaz Yıldız, Diyanet’in depremzede çocuklar konusunda “evlat edinenle evlatlık arasındaki evlenme engeli doğmadı” şeklindeki fetvasını yargıya taşıdı.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Öçalmaz, avukatı Ozan Yıldız vasıtasıyla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa sunulan dilekçede, 12 Şubat 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan fetvanın, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “aşağılama” suçu içerdiği belirtildi.

Öçalmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise “Diyanet fetvasında evlat edinenle evlatlık arasında bir evlenme engeli doğmadığı ifadeleri kullanmıştı. Konuyla ilgili dava açmak isteyen tüm arkadaşlarımıza ücretsiz hukuki destek vermeye hazırız. Ne kadar çok olursak o kadar güçleniriz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sitesinde "Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?" sorusuna “Dinimizde kimsesiz çocukların bakım ve gözetilmesi tavsiye edilmiş olmakla birlikte hukukî bir takım sonuçlar doğuran bir evlatlık müessesesi kabul edilmiş değildir. Buna göre, evlat edinenle evlatlık arasındaki bu ilişki sebebiyle bir evlenme engeli doğmadığı gibi, evlatlığın kendi öz anne babasının yerine evlat edinenlerin nesebine kaydedilmesi de caiz değildir" yanıtını verilmişti.

Oluşan tepkiler üzerine yanıt silinmişti. (Kısa Dalga)

Gündem