Oyuncu Uçan, Türkiye Diyanet Vakfı için çektiği bir film nedeniyle kendisinden rüşvet alındığını iddia etti

Oyuncu Uçan, Türkiye Diyanet Vakfı için çektiği bir film nedeniyle kendisinden rüşvet alındığını iddia etti
Oyuncu Ateş Fatih Uçan, Türkiye Diyanet Vakfı için çektiği bir film nedeniyle kendisinden rüşvet alındığını iddia etti. Video, Diyanet İşleri Başkanı dâhil birçok üst düzey yöneticiye gitti.

Bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nda tartışma yaratan, konu ile ilgili müfettiş atanmasına da neden olan video 2 ay kadar önce çekildi.

Halk TV'nin haberine göre, 6 dakika 21 saniyelik videoyu çeken isim, "Akasya Durağı"nın Ali Kemal'i oyuncu Ateş Fatih Uçan...

Türkiye Diyanet Vakfı ile 2018’de tanıştığını, kurum için gönüllü olarak birkaç projede yer aldığını anlatan Uçan, kaydın devamında 2019’da çektiği 2 dakikalık ‘Ramazan’ adı verilen tanıtım filmi ise ihale ile üstlendiğini anlatıyor.

"Rüşveti, yardım adı altında istedi"

Uçan, anılan filmin kendisine verilmesini sağlayan Türkiye Diyanet Vakfı yöneticisi Y. D.’nin, kendisinden rüşvet istediğini iddia etti. Uçan; Y. D.’nin anılan parayı, yardım yapılacak bir aile için istediğini ancak gerçekte bu paranın rüşvet olarak alındığını öne sürdü. Uçan, Y. D.’nin, kendisinden istediği 7 bin lirayı banka yolu ile veya zarf içinde istemediğini öne sürerek “Türkiye Diyanet Vakfı’nın bir toplantısı vardı. Beykoz Kabacık’taki bir restorandaydı bu toplantı. Parayı, tuvaletin camının arkasına koydum. Y. D. de o parayı aldı” dedi.

Video Erbaş dâhil birçok isme gitti

Uçan, kaydın sonunda belirttiği gibi anılan videoyu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dâhil, kurumun çok sayıda üst düzey yöneticisine gönderdi. Videonun yönetime ulaşması üzerine Teftiş Kurulu müfettiş görevlendirmesi yaptı.
Suçlamaların odağındaki Y. D., konu ile ilgili Halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada “O videoyu izledim. Müfettiş benim de ifademi aldı. Müfettiş raporunda böyle bir olayın olmadığı teyit edildi. Tamamen iftira” diye konuştu. Y. D., Ateş Fatih Uçan’ın, kurumdan iş alamadığı için böyle bir yola başvurduğunu söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem