Özak işçileri İstanbul'da gözaltına alındı

Özak işçileri İstanbul'da gözaltına alındı
Şanlıurfa'daki Özak Tekstil'de sendikal hakları ve baskı koşullarının sonlanması, insanca çalışma koşullarının sağlanması talebiyle direnişe başlayan Özak işçileri, direnişlerini, Özak Tekstil'in ürün sattığı Zara ve Levi's mağazaları önünde eylem yapmak üzere bir süredir İstanbul'a taşımıştı. Bugün de İstanbul Beylikdüzü'nde Levi's önünde açıklama yapmak isteyen Özak işçileri gözaltına alındı.gözaltı işlemi

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Marmara Park AVM'deki Levi's önünde açıklama yapmak isteyen Özak Tekstil işçilerine polis müdahale etti.

Eyleme katılan Özak Tekstil işçileri gözaltına alındı.

Evrensel'in haberine göre Özak işçilerinin yanı sıra Birleşik Tekstil ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sorumlusu Çayan Dursun, Emek Partisi (EMEP) Esenyurt İlçe Yöneticisi Umut Düzgün Bulut ile beraber açıklamaya destek vermek için gelen emek ve demokrasi güçlerinden kişiler gözaltına alındı.

Evrensel'in aktardığına göre 20'den fazla kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’de çalışan işçiler, Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçmeleri üzerine işten atılmıştı.

Baskı ve ağır çalışma koşullarının yanı sıra taciz ve mobbingin de var olduğu fabrikada bir kadın işçinin işten atılması üzerinde direniş başlamıştı. İşçiler yaklaşık 2 ay fabrika önünde direnişlerini sürdürürken, son bir kaç haftadır yoğunlukla İstanbul'da eylemlerine devam ediyor. (Kısa Dalga)

Gündem