Özdağ: AKP'lileri gözaltına alan polis ve bekçiler açığa alındı, amirleri sürüldü

Özdağ: AKP'lileri gözaltına alan polis ve bekçiler açığa alındı, amirleri sürüldü
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kavgaya karışan 4 AKP Gençlik Kolları üyesini gözaltına alan bir polis ve iki bekçinin açığa alındığını, iki amirin ise sürgüne gönderildiğini iddia etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün İstanbul Zeytinburnu’ndaki İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

"Bugün burada Zeytinburnu’nda olmamızın nedeni Zeytinburnu’nda Türk polisine ve bekçisine terbiyesizce saldıran, huzur bozan AK Parti Gençlik Kolları üyesi dört kişi hakkında işlem yapılmasının suç işleri bakanı Süleyman Soylu tarafından engellenmiş olmasıdır" diyen Özdağ, gözaltı işlemleri yapan polislere suçlulardan özür diletildiğini iddia etti. Özdağ şunları söyledi:

'RESMİ EVRAKLAR ELİMDE, SAKIN HA SÜLEYMAN'

"Kelepçe takan bir polis ve iki bekçi açığa alınmıştır. Bu arada duyuyoruz ki AKP İlçe Başkanı, polis arkadaşı aramış ‘merak etme seni bir hafta sonra göreve geri iade edeceğiz’ demiş. Ben buraya gelmeden önce bazı teşkilat mensubu arkadaşlarımızın kulağına ‘böyle bir olay olmadı’ diye fısıldanmış. Bakın resmi evraklar benim elimde, sakın böyle bir numara çekmeye kalkmayın, çok mahcup olursunuz. Sakın ha Süleyman, resmi evrakların tamamı elimde ona göre.

'HDP'Lİ VEKİLİN TOKATINDAN DAHA FAZLA YARALADI'

Bu işlem Türk polisini, HDP’li milletvekilinin Türk polisine attığı tokattan daha fazla yaralamıştır. HDP’linin kim olduğu belli zaten. Hatay Dörtyol’da AKP’li milletvekilinin oğlundan ve arkadaşlarından özür diletiyorsunuz Türk polisine. Antalya’da bir AK Parti milletvekili terbiyesizce Türk polisine saldırıyor. Şimdi de Gençlik Kollarını polisin elinden alıyorsunuz. Siz Türk polisini şamar oğluna mı zannettiniz, Türk Emniyet Teşkilatı sizin, AK Parti’nin özel koruma ordusu mu?

'100'ÜN ÜZERİNDE POLİS İNTİHAR ETMİŞ'

Bakın arkadaşlar sadece 2021’de gerçekleşen intiharlar dört sayfa, 100’ün üzerinde polis intihar etmiş. Bir yandan hırsız, uğursuz, tecavüzcü, katil; diğer yandan ‘aman dokunmayın’ dedikleri Suriyeli, Afgan’ıyla uğraşan polis; bir de Soylu zihniyetinin baskıları altında evlatlarını intiharlarda kaybetmektedir.

'ZAMANI GELİRSE PAYLAŞIRIM'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdağ, tutanakları paylaşıp paylaşmayacağı sorusu üzerine, “Zamanı gelirse paylaşırım ama şu aşamada paylaşmayı düşünmüyorum. Ama durum ne yazık ki mide bulandırıcı” dedi.

Polislerin açığa alınmasıyla ilgili soru üzerine Özdağ, “Son tayinlerde tayini olmayan buradan dün gece bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte iki amirin tayinlerinin Ağrı ve Şırnak’a çıktığını duydum. Resmi evrak hazırlandı mı bilmiyorum ama galiba hazırlanıyordu resmi evrakta. Durum bu merkezde” yanıtını verdi. (ANKA)

Gündem